Yvet op het podium in Almelo.

Thessa, Anniek, Rose, Leon, Joeri, Thom, Yvet, Julia en Gerben hebben zaterdag 6 september de jeugdronde van Almelo gereden. Yvet reed een aanvallende wedstrijd en zag het beloond met een 3e plek.

Thessa verteld over haar wedstrijd in categorie 3:

Ik had vandaag een wedstrijd in Almelo.
Ik had een slechte start, ik werd weggedrukt en moest meteen al een klein gaatje laten vallen.
Ik wilde wel weer naar de kopgroep rijden, maar niemand wilde overnemen en moest ik alles alleen doen.
Ik moest de grote ronde rijden.
Was best wel een mooie ronde. Toen ik over de streep kwam was ik helemaal kapot, heb alles gegeven.
Hopelijk heb ik volgende keer een betere start en kan ik er dan weer bij blijven.

Anniek verteld over haar wedstrijd in categorie 4:

Vandaag was de wedstrijd in Almelo, toen we vanmorgen naar Almelo toe gingen was het heel mistig maar vlak voor de start van mijn wedstrijd kwam de zon er door en werd het zelfs warm. Ik had een slechte loting en stond op de 3e rij maar voor de bel klonk was ik al naar voren gesmokkeld zodat ik op de 2e rij stond. Ik had een redelijke start en zat in het 2e groepje achter een groepje van 3 meiden. Het was een leuke wedstrijd en ben 6e geworden net naast de prijzen. Op naar morgen in Veendam!

Julia verteld over haar wedstrijd in categorie 6:

Ik had een goede start maar kon het peloton niet bij benen. Aan het begin nog met iemand mee gefietst maar toen we gedubbeld waren bleef zij bij het peloton en bleef ik achter dus alleen verder gefietst. Op een gegeven moment knalt mijn ketting eraf en dus stoppen en hem er weer op leggen, daarna gefietst en toen kreeg ik kramp. Na de wedstrijd nog bij de jury geweest omdat ik voor de 3e keer verkeerd geklasseerd stond. Volgens de chip klopte het niet maar door de mensen die het handmatig hebben gecontroleerd wel. Ze zeiden dat ze het zouden veranderen maar dat hebben ze blijkbaar niet gedaan want ik sta toch als laatste in de uitslagen.

Yvet verteld over haar wedstrijd in categorie 6:

Vandaag gereden in Almelo. Goeie wedstrijd gereden, zelf nog een keertje 1 ronde weg geweest en de laatste 3 rondjes nog weggereden met z'n vieren. Jammer genoeg laatste ronde weer terug gepakt. In laatste ronde nog iemand weggereden en die hebben we laten rijden. Zelf 2e in de sprint van het peloton dus een mooi 3e plek vandaag

Helaas heb ik geen foto's.