Mensen bedankt!

Toen ik op zaterdag 29 november naar de Meerdijk fietste om daar foto’s te maken van de GOW-veldrit, had ik geen flauw benul, wat me die dag boven het hoofd hing. Ik heb inderdaad nog enkele foto’s kunnen maken van de start bij de jeugd en daarna ben ik op zoek gegaan naar een andere standplaats. Dat was de bedoeling tenminste. Maar plotseling, van het ene op het andere moment, ging bij mij het licht helemaal uit. Pas in het ziekenhuis werd ik wakker en was het net alsof ik midden in een droom zat.

Wat er verder op de Meerdijk gebeurd is, weet ik niet meer. Maar het is mij wel duidelijk geworden, dat ik mijn leven te danken heb aan het snelle en juiste optreden van de mensen daar. Daarom wil ik langs deze weg graag mijn bijzondere dank uitspreken aan het adres van allen die daar een rol in hebben gespeeld.
Ook ben ik getroffen door de warme belangstelling, die ik nadien heb ondervonden van de club en van de leden. In het ziekenhuis hebben Janneke en Inge mij - namens het bestuur en leden - een knoert van een fruitmand overhandigd en thuis lagen er elke dag wel weer nieuwe kaartjes in de postbus, allemaal afkomstig van mensen, die betrokken zijn bij WSV Emmen: renners, ouders, begeleiders en de mensen van de organisatie-afdeling, die ik al ken vanaf de jaren tachtig, toen ik nog voorzitter was.

Op 3 december heb ik in Enschede twee omleidingen gekregen. Momenteel ben ik thuis herstellende van deze operatie en dat zal nog wel de nodige tijd in beslag nemen. Ik mag alleen maar wandelen, niet mijn favoriete bezigheid. Fietsen mag ik niet, niet auto rijden, niet tillen, niet duwen. Eigenlijk mag ik helemaal niets, totdat mijn borstbeen weer helemaal aan elkaar is gegroeid.
Toch zijn de vooruitzichten niet slecht, al zal ik me daar zelf wel voor moeten inspannen. In januari begin ik met een revalidatie-programma en daarna zal het toch nog wel een half jaartje duren voordat ik terug ben op het oude niveau.

Fred Haikens