Eerste trainingsrit kende matige opkomst

EMMEN – Zaterdag 14 februari zijn op de Meerdijk de voorjaarstrainingsritten van start gegaan. Van rennerszijde was de belangstelling helaas niet zo heel erg groot. Veel ploegen bivakkeren momenteel in de zonnige oorden van Spanje. Maar afgaande op de schitterende weersomstandigheden van zaterdag zou men vraagtekens kunnen plaatsen bij de noodzaak van zulke luxe excursies.

De dag begon met een gecombineerde wedstrijd voor de Elite/Beloften en Amateurs. Drie renners knepen er tussenuit, namelijk Gert Mulderij uit Elim, de Duitser Jorn Breckwoldt uit Münster en de onverwoestbare Marcel Weinans, die in een vorig wielerleven lange tijd lid is geweest van WSV Emmen. Hoewel Marcel tot de amateurs behoort, deed hij in de kopgroep niets onder voor zijn twee companen, die beide bij de Elite/Beloften rijden.
WSV Emmen was vertegenwoordigd met een ruime delegatie Amateurs. Seine Zandbergen reed in de tweede groep en werd uiteindelijk mooi 4e. Hij heeft zijn wintervorm dus aardig vast weten te houden. Herman Luimes uit Erica verraste met een 7e plaats en Wilfred Drenthen uit Veenoord wist zich nog juist bij de top-tien te klasseren. Hij werd 9e.
Om 2 uur gingen de junioren en nieuwelingen van start. Het hele “veld” bestond uit WSV’ers, die er zaterdag allemaal al een groepstraining op hadden zitten. Dat was te merken, want het wedstrijdtempo lag niet erg hoog. De eerste vluchtpoging kwam op naam van het duo Stefan Meijer en Gerben Jan de Sain. Nadat zij weer waren ingerekend, koos Stef Niezing het hazenpad. Rondenlang soleerde hij voor het peloton uit, maar ook deze poging leek te gaan sneuvelen. Totdat Stan Gosink vanuit de achtergrond de overstap naar de koploper maakte. Stan lag echter een ronde achter. Samen gingen de beide junioren dóór en met een ruime voorsprong kwamen ze aan de finish, waar Stan de eindsprint won. Echter hij had een ronde achterstand. Jesse Dijkstra was met een vijfde plaats de beste nieuweling.
Na afloop maakte de organisatie, die versterking had gekregen van ex-jurylid mevrouw Meijer, de volgende uitslagen bekend:

Elite/Beloften

Jun. Vrouwen
1 Arianna Pruisscher, Nieuw-Dordrecht
2 Demi Stadman, Klazienaveen DNF

Nieuwelingen meisjes                                                                                                                                1 Yvet Schoonewille, Klazienaveen

Nieuwelingen
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
2 Tom Smit, Stadskanaal                                                                                                                             3 Gerben de Sain, Sleen

De volgende week kunnen alle renners terecht in Sleen voor de jaarlijkse trainingsklassieker. Dan zal het heel wat drukker worden met deelname van o.a. de sponsorploegen van Metec en Piels.

Fred Haikens