Stefan zijn eerste wedstrijd in Hoogeveen.

Het wegseizoen voor de jeugd is begonnen. De eerste wedstrijd vindt altijd plaats op de wielerbaan in Hoogeveen. Voor de jeugd waren er 2 podiumplekken. Bjarne werd derde in categorie 5 en Matthijs werd ook derde in categorie 7. Voor Stefan was het zijn eerste wedstrijd in categorie 1. Hij heeft hier een mooi verslag over geschreven.

Op Zaterdag 28 maart had ik mijn 1e wielerwedstrijd in Hoogeveen gereden. Ik moest er om 09:30 zijn. Ik vond het ook best wel spannend zo’n eerste wedstrijd.

Bij aankomst bij de wielerbaan heb ik mijn startnummer gekregen. Toen heb ik rondjes gefietst op de baan. Ik heb toen 6 rondjes gefietst om mijn spieren warm te maken. Ik miste de heuvels zoals we dat hebben op de wielerbaan in Emmen.

Toen moest ik met mijn fiets achteruit over een geultje. (om te kijken of mijn fiets wel goed is, en die was natuurlijk goed ! dat wist ik al).

Toen moest ik met mijn fiets voor een lint gaan staan en een kaart pakken toen. Toen wist iedereen zijn startplaats. Toen gingen we naar de startplaats.
Bij de start werd uitgelegd hoe het starten moest en hoe je weet hoeveel rondjes je nog moet fietsen en wanneer je met de laatste ronde begint.

Als de bel gaat mogen we starten. Ik was snel weg, bijna als eerste. In de eerste ronde was ik vergeten te schakelen, later ging dat wel goed.

Er werd heel snel gefietst en dat was zwaar.

Ik ben 13e geworden en vond het super leuk.

Stefan Croes.