Jennette wint brons in Rio !!!

Geweldige prestatie van Jennette Jansen bij het handbiken op de Paralympische Spelen !! Bij de wegwedstrijd won Jennette de bronzen medaille. Na een spannende strijd en dito sprint won de Duitse Andrea Eskan en werden de Nederlandse dames Laura de Vaan en Jennette Janden resp. 2e en 3e. Meer over Jennette en haar weg naar Rio  leest u hieronder.

Tekst NOS:

Zesde Spelen voor Jansen.

Voor de 48-jarige Jansen is de bronzen medaille niet haar eerste paralympische plak. Eerder won ze in 1988 als wheeler al drie keer goud. Vier jaar later in Barcelona ging ze er met twee keer zilver en één keer brons vandoor.

De drie daaropvolgende Paralympische Spelen kwam Jansen in actie voor de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. Daarna besloot de ze tijdelijk te stoppen met topsport, zodat ze vaker op vakantie kon. In Rio de Janeiro komt Jansen voor het eerst in actie op het onderdeel handbiken. Het zijn inmiddels de zesde Spelen voor de alleskunner uit Westerhaar.