Goud voor Thijmen en brons voor Luna en Sterre!

Afgelopen weekend tijdens het officieuze NK schaatsen voor Pupillen B veroverde Thijmen de eerste plaats. Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie Thijmen.

Bij het NK Marathon op de Uithof 2x brons voor de zussen Luna en Sterre. Proficiat. Lees hieronder het verslag van Fred.

Jeugdige schaatsers uit de regio schitteren op het NK marathon

DEN HAAG - In Den Haag (de Uithof) is zaterdag door de schaatsjunioren gestreden om het Nederlands kampioenschap marathon op kunstijs.
Luna Jonkers (Emmen) en haar oudere zus Sterre, die tegenwoordig in Heerenveen bivakkeert, waren niet voor niets naar Den Haag afgereisd, want zij kwamen alle twee thuis met een medaille.

Luna Jonkers sprintte naar het brons bij de B-junioren. Zij moest alleen voorrang verlenen aan Anna van den Bos (Oostknollendam), die als topfavoriete van start was gegaan en aan Janet Beers (Hoogkarspel), die 2e werd.

Bij de A-junioren behoorde Sterre Jonkers tot de kopgroep, die bestond uit vier meiden. Dit kwartet besliste onderling over de verdeling van de medailles. Het goud ging naar Marijke Groenewoud uit het Friese Hallum. Sterre Jonkers reed – net zoals haar zus Luna – naar het brons.

Eerder op de dag schaatsten de pupillen om het officieuze Nederlands kampioenschap. Zij moesten eerst een kwalificatie-wedstrijd rijden en daarna een finale.

Bij de Pupillen B (11 jaar) schitterde Thijmen Paardekooper uit Valthermond. Hij won zowel de kwalificatie als de finale.

Opmerkelijk is dat al deze jeugdige marathonschaatsers uit de regio het schaatsen combineren met de wielersport. In de zomerperiode maken zij hun kilometers bij de WSV Emmen.