1 juni

Foto's, verslag en uitslagen Populaire 30 mei jl.

Foto's, verslag en uitslagen Populaire 30 mei jl.

Bij deze de uitslagen van de Egbert Egberts Populaire van afgelopen dinsdag. Fred was er ook en schreef weer een verslag en maakte er een fotoreportage van. Inclusief enkele foto's van de training bij de jeugd.

Uitslag Egbert Egberts Populaire 30 mei :

https://results.sporthive.com/events/PC1402530

Tussenstand Egbert Egberts leiderstrui:

https://results.sporthive.com/organization/PC317739/championships/58667

Justin Kloese de snelste.


Justin Kloese is als winnaar te voorschijn gekomen van de avondpopulaires op de laatste dinsdag in mei. Eerder al had hij tijdens de race beslag gelegd op de droge worst, die wekelijks ‘op het menu’ staat op de Meerdijk.
Dat Justin over goede benen beschikte, werd al snel duidelijk, want hij was de meest actieve renner deze avond. Hij was ook degene die de aanzet gaf voor de vorming van een kopgroep halverwege de koers.
Hij kreeg gezelschap van vijf andere renners. Ook dat waren niet de minsten: Jeffrey Veltink, Bennie Gosink, Rutger Reink en de junioren Mats Bours (hij krijgt de smaak te pakken) en Jesse Dijkstra. Goos Beukema (opmerkelijk goed in vorm de laatste tijd !) probeerde ook nog aan te haken, maar hij voelde al snel de macht uit zijn benen vloeien. Niets is erger voor een wielrenner dan een kopgroep, die voor je neus van je wegrijdt. Meter voor meter, voor meter, voor .......meter, voor ....
Aaawh !!!! Is dat even balen ? Ook Stefan Meijer, die in z’n uppie aan een achtervolging begon, kwam te laat.
In de kopgroep ging het op volle kracht vooruit en dat leidde uiteindelijk tot een voorsprong van ruim anderhalve minuut. Justin Kloese was van het zestal duidelijk het rapst. De sprint van het peloton werd, zoals gebruikelijk, gewonnen door Rutger Vos. Leider in het algemeen klassement bleef Martijn van Deest, die er deze keer niet bij was, maar in voorgaande edities voldoende voorschot had opgebouwd voor een weekje absentie.
Voorafgaand aan de wedstrijd kregen (en namen) we alle tijd om de gele trui, die Bjarne Hemme had overgehouden aan de Jeugdmeerdaagse, te bewonderen. En het moet gezegd: deze trui stond hem uitstekend. Proficiat Bjarne !!

Volgende week geen populaires. De organisatie verwacht (te) weinig deelname in verband met de Districtskampioenschappen op Pinkstermaandag.

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso