DK Weg 2017 in Harkema.

Traditioneel wordt op 2e Pinksterdag het Districtskampioenschap op de weg verreden, daarom is er op de dinsdag nà het DK GEEN Populaire op de Meerdijk. Voor het DK lag dit keer de start- en finishlijn in Harkema. Volop Wsv Emmen renners en rensters stonden hier aan de start.

Met mooie podiumplaatsen behaald door: Seine, 2e Sportklasse en Yvet, 3e junioren-dames en Lieke, 3e nieuwelingen-meisjes. Verder mooie ere-plaatsen voor Sanne, 4e nwl-meisjes, Floor 4e belofte-dames, Jesse 4e junioren-heren, Tim 4e masters 30+ .

Lees hieronder het verslag van de junioren-heren en bekijk de foto's waarvoor dank aan Bert, Astrid en Anniek !!!

Districtkampioenschappen Noord 05-06-2017

Vandaag reden de junioren Mats, Hein, Gerben en Jesse het districtkampioenschap.
Om 10.45 werden ze weggeschoten en de eerste ronden reden ze met een compleet peloton. Hein, die zaterdag in Groningen met de ICW nog 3e werd, ondanks een polsblessure, kreeg nu iets teveel klinkers voor zijn kiezen en had daardoor teveel last van zijn pols en moest na een aantal ronden uit de wedstrijd.
Er vormde zich een kopgroep met Danny van der Tuuk en Sven Nijzingh. Doordat de overige ploeggenoten van de Peddelaars gingen afstoppen waren de twee al snel niet meer in zicht van het peloton.
Even later viel Sven uit met rugklachten en reed van der Tuuk alleen op kop en won de wedstrijd.
Voor onze jongens kwam het op de eindsprint aan met een mooie 4e plek voor Jesse, een 8e plek voor Gerben en een 9e plek voor Mats. Een prima resultaat!