Populaire van 27 juni: uitslagen, foto's en verslag.

Hieronder vindt u de uitslagen en het verslag en de foto's van Fred van de Egbert Egberts Populaire van 27 juni jl.

Massasprint op de Meerdijk !

Rutger Vos is dinsdagavond (weer) winnaar geworden van de populaires op de Meerdijk. Het was de onvermijdelijke uitkomst van een massasprint. Nieuweling Joost Freriks kwam nog het dichtst in zijn buurt en werd tweede, nadat hij eerder ook al winnaar was geworden van de tussensprint om de droge worst.
Een saaie koers was het overigens absoluut niet. Gedurende de hele wedstrijd werden er pogingen gedaan om weg te komen uit de greep van het peloton. Het leuke was, dat zich deze keer ook een paar nieuwe gezichten in de strijd mengden. Zoals Ronald Berendsen, die al wekenlang tamelijk anoniem meereed, maar die zich nu zomaar ontpopte tot de “man van de wedstrijd”, zoals dat in de voetballerij heet. De boomlange renner uit Emmen blaakte van de strijdlust, maar kreeg daarvoor niet de beloning.
In het algemeen klassement verstevigde Rutger Vos zijn leidende positie. Hij heeft nu 9 punten voorsprong op zijn naaste concurrent Bennie Gosink.

Een opvallende verschijning was deze keer Sanne de Jonge, die in haar op de baan veroverde kampioenstrui aan de start stond. Het is al weer een tijdje geleden, maar op 6 november werd zij in Apeldoorn Nederlands kampioene op het onderdeel teamsprint, samen met Maike van der Duin.
Zij ontbreekt echter nog in de fotogalerij die in het clubgebouw hangt. Om in dit euvel te voorzien is er een “statiefoto” gemaakt door Astrid Dijkstra. Binnenkort te zien in de kantine.

Uitslag Egbert Egberts Populaire 27-6-2017:

Stand om de Egbert Egberts Leiderstrui: