2 augustus

Update van de jeugdtour Assen.

Maandag is de European Junior Cycling Tour Assen begonnen. Altijd weer een mooi evenement. De tour is nu halverwege daarom even een update van onze renners

Voor de WSV Emmen doen mee in categorie 3 Maurits en Liam. In categorie 4 Marthijn en Esmée. Categorie 6 wordt vertegenwoordigd door Niels en Thijmen. In categorie 7 rijdt Bjarne. Sanne en Lieke rijden bij de nieuwelingen meisjes. Yvet bij de junioren dames. Mats en Jesse bij de junioren.

Een proloog en criterium Goudkust heeft al plaats gevonden. Vandaag ging de klassieker van start, altijd spannend om te rijden.  De koers werd door onze materiaalwagen ondersteund met WIm en Arjan in de wagen. Lekke banden waren er genoeg, dus werk aan de winkel.

De WSV'ers bij de jeugd eindigden tijdens de klassieker allemaal in het peloton. Niels behaalde in categorie 6 een mooie 10e plek.

De dames begonnen om 08:15 uur al aan de klassieker. Sanne, Lieke en Yvet stonden mooi vooraan. Helaas waren er vele valpartijen waardoor er verschillende groepen ontstonden. Laer begon het nog te regen met gladde wegen. Lieke die in het geel reed heeft daardoor 2,30 minuut verloren. Ze staat nu 7e algemeen. Hopelijk kan ze morgen in de tijdrit, haar specialiteit weer tijd goedmaken. Sanne had dubbel pech met een lekke band voor en later achter waardoor ze niet kon finishen. Yvet had ook last van de valpartijen en viel in de laatste km ook nog. Voor de meiden een klassieker waardoor het algemeen klassement helemaal op de kop ging.

Bij de junioren konden Jesse en Mats zich goed handhaven in het peloton. Jesse heeft de vorige wedstrijden ook goed gereden en staat nu 18e in het algemeen klassement. Mats 44e.

Voor alle uitslagen van onze renners zie onderstaande link:

Voor foto's van de wedstrijd van de nwl m en jun vr zie onderstaande link:

Komend weekend volgen er verslagen van de renners. Renners nog veel succes en veel plezier in de komende 3 wedstrijden.