Verslag, uitslagen en foto's Populaire 5-9-2017

Lees hieronder het verslag van de gisteren, onder regenachtige omstandigheden, verreden Populaire op de Meerdijk. Én bekijk ook de foto's en de uitslagen van deze één na laatste trainingswedstrijd van het seizoen.

De volgende dinsdag (12 september) vindt de laatste en beslissende wedstrijd plaats. De aanvang is vervroegd naar half 7.
Hopelijk kunnen we dan ook wat betere foto’s laten zien, want deze keer was het niet alleen voor de renners afzien, maar ook voor onze fotograaf. . .

Fred, bedankt voor jouw bijdrage !!

Afzien op de Meerdijk
De hele dag was het bijzonder aardig weer geweest, maar uitgerekend om zeven uur, toen voorzitter Jan Kalter het vertreksein gaf voor de voorlaatste editie van de dinsdagavondpopulaires begon het te regenen en hard ook. Daar had niet iedereen op gerekend en weldra was het aanvankelijk goed gevulde peloton al zo’n beetje gehalveerd. Meteen in de eerste “opwarmronde” verdwenen er een paar renners van het toneel door een incident met een scootmobiel, die onverwacht vanaf de manege op het parcours verscheen. Thom Langen was één van de slachtoffers van de valpartij, die daardoor ontstond.
Verderop in de wedstrijd maakte klassementsaanvoerder Rutger Vos aan de achterkant van het parcours plotseling rechtsomkeert en verdween met stille trom uit de koers. Hierdoor kon ‘runner up’ Bennie Gosink de leiding overnemen. Hij eindigde als tweede in de eindsprint, die duidelijk werd gewonnen door Stan Wijkel. Richard Bultema (Winschoten), die de volgende week 43 wordt, werd 3e.
De meest strijdlustige renner was ongetwijfeld Tom Davids, wiens roots in Nieuw-Amsterdam liggen en die zo af en toe in onze contreien komt koersen. Tom heeft zich toegelegd op het veldrijden en hij behoort in die discipline tot de beste Nederlandse amateurs.
Gerben de Sain sleepte de droge worst in de wacht als winnaar van het klassement over drie ronden.

De nieuwe stand in het algemeen klassement is:
1 Bennie Gosink 100 punten
2 Rutger Vos 92 punten
3 Jesse Dijkstra 84 punten
4 Justin Kloese 74 punten
5 René Mink van der Werf 70 punten

Uitslag Egbert Egberts Populaire 5 september 2017: