Bennie Gosink eindwinaar populaires 2017 !

Gisteravond werd de laatste Egbert Egberts Populaire van het seizoen gereden. Na afloop werden de prijzen: de Leiderstrui en de Fred Haikens bokaal uitgereikt.  U leest het in onderstaand verslag van Fred Haikens.

Een woord van dank aan de sponsoren van desbetreffende populaires voor hun ondersteuning: Egbert Egberts, LBS/Emmen en Slagerij Smit/Stadskanaal. De sponsoren werden na afloop van de wedstrijd ook in de bloemetjes gezet.

Ook een dankwoord aan de organisatie, de vrijwilligers van de tijdwaarneming en clubfotograaf Fred die elke dinsdag weer paraat stonden !!

Ben(nie) Gosink winnaar eindklassement Egbert Egberts-populaires.

Het zit er op. De kaarten zijn geschud, de strijd is gestreden. Na een serie van 18 populaires mocht “good old” Ben Gosink zich de winnaar noemen van het eindklassement, wat hem in het bezit bracht van de mooie leiderstrui, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.
Door de absentie van Rutger Vos had Ben op de laatste wedstrijddag geen enkele concurrentie meer te duchten, want alle andere renners stonden in het klassement al op ruime afstand. Regelmatigheid was Ben’s grootste troef in deze wedstrijdserie. Zelf won hij geen enkele keer, maar was wel heel vaak terug te vinden bij de eerste vijf. Na de openingswedstrijd op 4 april, gewonnen door Chiel Breukelman, zag het er trouwens helemaal nog niet naar uit, dat hij een belangrijke rol zou gaan spelen. In de uitslag kwam zijn naam toen in het geheel niet voor. Maar gaandeweg kwam Ben, vooral dankzij zijn nooit aflatende inzet, meer en meer in beeld als kandidaat voor de eindzege.

De laatste wedstrijd leverde een nieuwe overwinning op voor Stan Wijkel, die zijn totaal daarmee op vijf bracht. Hij liet alle aanvallers in eerste instantie rustig hun gang gaan. Dat waren er nogal wat: Jeffrey Veltink, Joeri Fledderus (!), Mats Bours, Thom Langen, Seine Zandbergen, allemaal lieten ze zich (korter of langer) zien. Toen na enige tijd alles weer bijeen was, kreeg Ronald Berendsen het op zijn heupen. Hij maakte indruk met een lange solo, die hem aanvankelijk redelijk wat tijdwinst opleverde. Maar toen de finale begon, was het gedaan met de aspiraties van de dappere Berendsen. Dat was meteen het moment, waarop Stan Wijkel orde op zaken stelde. In een mum van tijd reed hij van iedereen weg. Alleen Jesse Dijkstra kon hem volgen, maar ook de strijdvaardige junior uit Stadskanaal moest in de allerlaatste ronde afgeven. Achter de beide vluchters had zich ondertussen een achtervolgend groepje gevormd met Ben en Stan Gosink, Jeffrey Veltink, Gerben de Sain en Martijn van Deest, die in deze volgorde als de nummers 3 tot en met 7 over de streep kwamen.
Wilfred Drenthen (zondag nog 3e in de Omloop van IJlst) was ondertussen in het bezit gekomen van de droge worst.

Ter afsluiting konden de renners na afloop nog wat drinken en eten en werden de eindprijzen uitgereikt door clubsecretaresse Janneke Meijer in aanwezigheid van sponsor Schaft (LBS), die met zijn zoon Tom speciaal voor deze gelegenheid naar de Meerdijk was gekomen. Van sponsor Egbert Egberts kon helaas niemand aanwezig zijn.
Janneke riep eerst Martijn van Deest naar voren als winnaar van de Fred Haikens-bokaal. Deze bokaal is bestemd voor de renner die de allersnelste ronde heeft gereden. Martijn realiseerde een recordronde van 2 minuten en 13,271 seconden, wat neerkomt op een zeer respectabele gemiddelde snelheid van 50 km/h.
Daarna mocht Ben Gosink naar voren treden als verdiend winnaar van het eindklassement en kreeg de organisatie een passend applaus van de renners.
Conclusie na één seizoen: een zeer geslaagde reeks populaires-nieuwe-stijl.

Eindstand Egbert Egberts-populaires:
Renner Woonplaats Punten
1 Ben Gosink Coevorden 109
2 Jesse Dijkstra Stadskanaal 94
3 Rutger Vos Exloo 92
4 Justin Kloese Emmen 74
5 René Mink van der Werf Nieuw-Amsterdam 70
6 Stan Wijkel Holsloot 61
7 Jeffrey Veltink Hardenberg 57
8 Joost Freriks Emmen 56
9 Martijn van Deest Emmen 50
10 Mats Bours Holsloot 48