Geslaagde Clubdag 2017 !

Traditioneel wordt er, aan het eind van het wegseizoen, voor de leden van Wsv Emmen een clubdag georganiseerd.  Gisteren was het weer zover en wat een super dag was het. U leest het in onderstaand verslag en ziet het aan de prachtige fotoreportage. Dit alles met dank aan Fred Haikens !!

Nieuwe clubkampioenen.

Het bestuur heeft een buitengewoon gelukkige hand gehad in het vaststellen van een datum voor de jaarlijkse clubdag. Midden tussen heel veel regendagen in, bleef het uitgerekend op 8 oktober de hele dag droog. Sterker nog, het najaarszonnetje liet zich regelmatig zien en het was dan ook prettig vertoeven zondag op de Meerdijk. En daarmee was meteen een belangrijk fundament gelegd onder het welslagen van een dag, die is bedoeld om het sportieve en het aangename met elkaar te combineren. Feitelijk zijn de clubtitels die er te winnen zijn, slechts bijzaak en staat het sociale aspect voorop met een (Chinese) maaltijd als gezellige afsluiting.
Zo’n middag versterkt de onderlinge band, die er binnen een vereniging eigenlijk altijd wel is, maar vaak op de achtergrond blijft, doordat iedereen bezig is om “z’n eigen ding” te doen. Daarom is het ook jammer, dat lang niet iedereen er bij kan zijn op zo’n dag. Wel zagen we tussen de vele “oude bekenden” deze keer ook een behoorlijk aantal nieuwe gezichten van jeugdleden en ouders, die pas lid zijn van de club.

Om clubkampioen te kunnen worden moest de jeugd een tijdrit rijden en dat gebeurde met volle overgave.
De overige categorieën gingen allemaal gelijktijdig van start voor een relatief korte pelotonsrit.
Deze wedstrijd werd compleet gedomineerd door junior Jesse Dijkstra, die er al in de allereerste ronde tussenuit ging. Aanvankelijk kreeg hij Stefan Meijer mee, maar die zag bij nader inzien toch maar af van dit avontuur.
Na enkele ronden pakten de nieuwelingen Joost Freriks en Thom Langen met verve de rol van achtervolgers op, maar zij waren op dat moment al te laat om nog een bedreiging te kunnen vormen. Achter dit tweetal sprong ook Gerben de Sain nog weg uit het peloton. Hij werd dus 4e en finishte als tweede junior achter Jesse Dijkstra.
En de amateurs ? Die bleven zitten waar ze zaten. In de voorlaatste ronde nam Stefan Meijer nog een kleine voorsprong, die hij vasthield tot het eind. Wilfred Drenthen sprintte naar het zilver en de 3e plaats leverde een verwoed ‘gevecht’ op tussen Goos Beukema en Arjan de Jonge. Goos gooide met een machtige jump zijn stuur nog net een fractie eerder over de streep.
Vervolgens kondigde gelegenheidsspeaker Arjan Freriks de ceremonie protocolaire aan en kon secretaresse Janneke Meijer de medailles uitreiken, daarbij voortreffelijk geassisteerd door Anniek Zwiers, die door een (tijdens de veldrittraining) opgelopen blessure nog steeds niet weer op de fiets zit.

Verder was er nog aandacht voor de twee ouders die hun Trainers-diploma-2 hadden behaald, namelijk de heren Croes en Thijssen. Laatstgenoemde was afwezig en werd vertegenwoordigd door zijn vrouw, die de honneurs waarnam.
De jeugdtrainers/begeleiders werden in het zonnetje gezet door Thessa Langen en Bjarne Hemme, die afzwaaiden bij de jeugd. Zij ontvingen op hun beurt een attentie van de club onder een passende speech van Arjan de Jonge, die dat - zo te horen - wel eens vaker heeft gedaan.

Voor de jeugd was er van alles te doen. Je kon lekker springen in een luchtkussen, maar je kon ook een rondje (mee)rijden in een soort van supersonische auto, die Arjan Freriks in bruikleen had meegekregen van Ekris ( https://www.mobilityservice.nl/ )  in Eelde. Een heel aparte belevenis, want deze auto kon in vier seconden van nul naar honderd kilometer accelereren. Dat voelde alsof je in een achtbaan zat.

Voor de volledigheid nog even de uitslagen:

Amateurs/Sportklasse
1 Stefan Meijer