14 maart

Verslag, foto's en uitslagen Trainingsrit 10 maart jl.

Verslag, foto's en uitslagen Trainingsrit 10 maart jl.

Met dank aan Fred kunt u hieronder weer een mooi wedstrijdverslag en dito foto's bekijken van de allerlaatste zaterdagmorgen trainingsrit op de Meerdijk van 10 maart jl.. We mochten dit jaar weer veel deelnemers ontvangen en willen jullie allemaal hartelijk danken voor jullie deelname !!

Graag zien we jullie allemaal weer op dinsdagavond 10 april voor de eerste Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaire van het seizoen.

Laatste trainingsrit bracht volop strijd

De laatste trainingsrit op de Meerdijk in Emmen bracht zaterdag 50 renners aan de start. Een redelijk aantal gezien de concurrentie van met name de Col du VAM voor masters.
Het tempo zat er direct goed in. Junior Huub Deelstra was de eerste aanvaller van de dag. Daarna namen Gudo Hartog en Douwe Doorduin, de studenten van Tandje Hoger, het stokje over. Maar ook dit duo werd na enkele ronden weer ingerekend.
De definitieve slag werd geforceerd door de altijd actieve Jesse Dijkstra. Hij demarreerde aan de voet van de Angelslose berg. Paul de Haan, tegenwoordig woonachtig in Groningen en junior Niels Hoogeveen sloten aan. Dit kopgroepje reed een paar ronden aan de leiding, maar kreeg vanuit de achtergrond versterking door de komst van Lars Horring, Jacob Jan Ekema en de eerder genoemde Douwe Doorduin.
Iedereen in het peloton voelde aan zijn theewater, dat het nu of nooit was. Maar alleen Martijn van Deest en Niek Deelstra slaagden er nog in om de kloof naar het front te dichten. Han Peeneman, Erwin Rinsma, Ronald Berendsen, Herm Eising en Huub Deelstra probeerden het ook, maar zij bleven ‘steken’.
Zodoende ontstond een kopgroep met 8 renners van wie Jacob Jan Ekema later afhaakte. De 7 overgebleven koplopers liepen zienderogen weg naar een voorsprong van 40 seconden en in de finale werd het peloton zelfs nog gedubbeld. Dat lot bleef een jachtgroepje bespaard. Dit vijftal met Huub Deelstra, Mischa Groen, Erwin Rinsma, Gudo Hartog en Jorrit van de Kant wist de schade te beperken tot anderhalve minuut.
De overwinning ging verdiend naar Niek Deelstra, die aan het eind van de koers nog wat overschot bleek te hebben. Douwe Doorduin werd 2e en was daarmee de best geklasseerde amateur. Niels Hoogeveen werd 3e en hiermee winnaar bij de junioren.
De nieuwelingen waren voortijdig afgesprint met Tjipke Bosma als winnaar. Bjarne Hemme (Erica) was er ook. Hij stapte wat eerder af, omdat hij zondag zijn eerste officiële wedstrijd als nieuweling rijdt in het Belgische Stekene-Kemzeke.

De uitslagen:

Elite/Beloften
1 Niek Deelstra, Hoogeveen
2 Paul de Haan, Groningen
3 Cor van Leeuwen, Borger
4 Erwin Rinsma, Stadskanaal
5 Marijn Velt, Oude Pekela

Amateurs/Sportklasse
1 Douwe Doorduin, Groningen
2 Martijn van Deest, Emmen
3 Mischa Groen, Assen
4 Gudo Hartog, Groningen
5 Tim Koote, Groningen
6 Herm Eising, Emmen
7 Mark Hessels, Emmen
8 Stan Gosink, Coevorden
9 Stefan Meijer, Nieuw-Dordrecht
10 Ronald Berendsen, Emmen
11 Jacob Ekema, Veendam
12 Han Peeneman, Hoogeveen
13 Steven Hamstra, Zuidlaren
14 Jorrit van de Kant, Assen
15 Andre Godeke, Hardenberg
16 Marco Tuinenburg, Emmen

Junioren
1 Niels Hoogeveen, Hoogeveen
2 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
3 Huub Deelstra, Hoogeveen
4 Martijn Bakker, Norg
5 Gerben de Sain, Sleen
6 Lars Mulderij, Pesse
7 Mats Bours, Holsloot
8 Warner Stoffers, Gasteren
9 Karsten Veen, Westerlee
10 Rick de Vries, Nijeholtpade
11 Bas Koops, Elim

Nieuwelingen
1 Tjipke Bosma, Kollumerzwaag
2 Tibor Del Grosso, Eelde
3 Job Boontjes, Gieten
4 Kevin Kuiper, Nieuwolda
5 Jarno Kammelar, Noordbergum
  

 


 

 
 


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso