Winst Tijmen Eising Populaire 8 mei jl.

Het weer zat ons afgelopen dinsdag 8 mei weer super mee tijdens de 5e Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire van dit seizoen. Een mooie grote groep stond er aan de start met daarbij namen van "oud-bekenden"; u leest het hieronder in het verslag van Fred. Tevens maakte hij een mooie foto-reportage.  Bedankt Fred !!

Knappe solo Tijmen Eising.

Er heerste een haast idyllische sfeer dinsdagavond op de Meerdijk; mensen, die langs de wielerbaan in het gras zaten te picknicken, ondertussen kijkend naar de langstrekkende rennerskaravaan met het vrolijke gezang van onze gevleugelde vrienden op de achtergrond. Dat was genieten in optima forma. Wat kan een mens zich eigenlijk nog meer wensen ?

De jongens van jeugdcategorie 7 ( Tim Freriks, Thijmen Paardekoper en Mart Vos) stonden op de voorste rang. Zij mochten deze keer voor het eerst even "snuffelen" aan de populaires. Op de deelnemerslijst stonden de namen van 55 renners, waaronder die van Theo Sieling, /Justin Timmermans, Paul Meijer uit Almere en Wim Meijer. Onze trainer/coach had het knap lastig, want hij kon het tempo in het verloop van de wedstrijd niet helemaal bijbenen. Geen schande overigens. Wat Theo Sieling betreft, hij maakte de wedstrijd niet af en juist op het moment dat wij een mooie actiefoto van hem wilden maken, zagen wij hem met de noorderzon vertrekken, fietsend over de parkeerplaats. Hopelijk tot volgende week Theo !!

De voorgaande weken hadden we Tristan Timmermans aan de start, deze keer was het Justin, die present was op de Meerdijk. Justin rijdt momenteel in de witte jongerentrui van de topcompetitie en heeft zich zodanig in de kijker gereden, dat hij ondertussen een vaste waarde is geworden in de nationale beloftenselectie. Justin rijdt de komende weken de Ronde van Noord-Holland, de Omloop der Kempen en Parijs-Roubaix ( de belofteneditie) . Een topprogramma! Daar zal opa, die vroeger zelf met succes fietste in het shirt van wielervereniging Hermes te Stadskanaal en die deze week zijn 75e verjaardag viert ( van harte gefeliciteerd Jan en nog vele jaren!) trots op zijn. En terecht ! Op de Meerdijk liet Justin niet het achterste van zijn tong zien. Hij finishte in de buik van het peloton.

Dat deed Tijmen Eising wèl ! Na zijn polsbreuk in de Zuidenveldtour keek vader Henk met enige zorg naar de verrichtingen van zijn zoon. "Als hij maar heelhuids de eindstreep haalt". Welnu, dat lukte. Sterker nog, met 6 ronden te gaan begon Tijmenaan een solo, die hij met 24 seconden voorsprong afsloot. Jammer genoeg reed hij met een niet werkende transponder( batterijen ??) en daardoor gingen de punten naar de tweede aankomende. Ware het niet dat . . . . . juist ja, ook Rutger Vos ( sprintwinnaar van het peloton) niet werd geklasseerd vanwege het ontbreken van een transponder. Iets verderop finishte Stef Niezing (8e) ook al zonder bijbehorende klassering.

Jammer, want zodoende kregen we een heel andere uitslag met Sander Iwema als winnaar vóór zijn ploegmaat Pim van den Berg en Martijn van Deest. Jesse Dijkstra startte in de leiderstrui en behield die ook. De snelste ronde kwam op naam van Sander Iwema met 2 min. en 14,4 sec. ( maar liefst 49,6 km per uur !!)