Jesse Dijkstra wint 10e Populaire 2018.

De 10e Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaire werd afgelopen dinsdag weer een spannende strijd om de leiderstrui. Jesse Dijkstra veroverde de trui door te winnen en zo 15 punten in de wacht te slepen !!

Lees hieronder het wedstrijdverslag van Fred en bekijk zijn foto's ! Bedankt Fred voor jouw bijdrage.

Jesse Dijkstra herovert leiderstrui

Het was uitstekend koersweer dinsdagavond op de Meerdijk. Dat leidde niet tot extra deelnemers, want de meeste renners hebben het momenteel te druk met de “echte” wedstrijden. Dat geldt met name voor de elite/beloften, die op hetzelfde tijdstip de Omloop van Bedum reden en die woensdag in Emmen een tijdrit op het programma hebben staan in het kader van de topcompetitie.

Zodoende was Jens Dekker de enige renner uit de hoogste categorie. Dat was een prettige verrassing, want Jens hebben we nog niet eerder gezien op de populaires. Vader Dick was er ook en pikte meteen ook maar even zijn rondjes mee. Dat ging prima.

Een andere prettige verrassing was de deelname van Lieke Nooijen, die twee weken geleden in het ziekenhuis van Hardenberg is geopereerd na een gebroken sleutelbeen. Nu stond ze er al weer bij alsof er niets gebeurd is. Wèl fietsen met de nodige voorzichtigheid natuurlijk, want het is toch echt de bedoeling, dat Lieke zaterdag meedoet aan het NK in Philippine en op de woensdag daarop aan het NK tijdrijden.

Al met al heeft Lieke dit seizoen tot dusver te kampen met veel tegenslag en daar kwam nog een mislukt eindexamen bovenop. Hopelijk breken er voor haar snel betere tijden aan. Succes !!

René Mink van der Werf was er ook weer bij. Hij steekt de laatste tijd in een uitstekende vorm en dan kun je verwachten, dat hij snel de knuppel in het hoenderhok gaat gooien. Dat gebeurde dan ook prompt. Jens Dekker ging meteen mee en daarna kon alleen Jesse Dijkstra via een forse krachtsinspanning nog aansluiten. Vanuit het peloton kwamen wel de nodige reacties, maar de coördinatie ontbrak.

Het trio vooraan werkte uitstekend samen. Ook junior Jesse Dijkstra leverde zijn aandeel en daarmee bevestigde hij zijn goede optreden (net als Mats Bours) in de tweedaagse van Roden. Feitelijk had Jesse ook het meeste belang bij het welslagen van deze ontsnapping, want hiermee zou hij klassementsleider Martijn van Deest onttronen. Martijn had de slag gemist en wekte deze keer ook niet de indruk over sterke benen te beschikken. Een uitgelezen kans dus voor Jesse om de leiderstrui over te nemen.

Dat gebeurde ook, want in de eindsprint klopte hij Jens Dekker, die het drie ronden voor het einde tevergeefs had geprobeerd met een demarrage. Maar Jens sleepte wel de droge worst van slagerij Smit in de wacht en dat maakte zijn dag weer helemaal goed !

De uitslag:

1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal

2 Jens Dekker, Fluitenberg

3 René Mink van der Werf, Nieuw-Amsterdam

4 Rutger Vos, Exloo

5 Seine Zandbergen, Sleen

6 Herm Eising, Emmen

7 Wilfred Drenthen, Veenoord

8 Martijn van Deest, Emmen

9 Gerben de Sain, Sleen

10 Koen Nooijen, Nieuwe Krim

Algemeen klassement

1 Jesse Dijkstra, 112 punten

2 Martijn van Deest, 98 punten

3 Herm Eising, 87 punten

4 Mats Bours, 66 punten

5 René Mink van der Werf, 55 punten

Bij de dames bleef alles zoals het was. Alleen Lieke Nooijen kon punten bijschrijven. Sanne de Jonge, die deze keer ontbrak, staat nog steeds aan de leiding.