25 juni

Junioren-dames op het NK weg 2018

Junioren-dames op het NK weg 2018

Deelnemen aan een NK is altijd bijzonder. Afgelopen weekend reden de Junioren-dames: Rose, Lieke, Marlies, Sanne en Yvet hun NK in Philippine, Zeeland. Yvet, Marlies en Sanne schreven voor ons een verslag over hun deelname aan het NK.

Tevens hebben we nog een fotoreportage van Inge van het NK. Inge bedankt !!  

Verslag Yvet:
Om 14:00 uur van start gegaan op het NK over 85 km met 3 kasseienstroken per rondje. In de eerste ronde gebeurde er nog niet zoveel en daarom maar aan het eind van de eerste ronde een poging gedaan om weg te komen in de hoop dat ik er wat mensen mee zouden gaan. Ik kreeg niemand mee en hield het daarom niet lang vol in mijn eentje tegen het peloton. Teruggepakt en mijn plekje in het peloton weer ingenomen. In de tweede ronde werd er op een gegeven moment flink door getrokken waardoor het peloton in tweeën brak. Iedereen van de WSV kwam in de tweede groep terecht. De samenwerking in deze groep was niet heel goed waardoor we de eerste groep steeds verder weg zagen rijden. In de laatste ronde werd er al helemaal niet doorgereden. Uiteindelijk waren er nog een paar weggereden uit ons groepje en ben ik 30e geworden.

Verslag Marlies:
23 juni was het NK wielrennen, helemaal in Philippine. Om 14:00 startten we. We begonnen niet al te snel, maar toen de eerste kasseien stroken kwamen spatte het al uiteen. Na de eerste ronde zaten we met alle Wsv dames nog bij het peloton. In 2e rondje brak het peloton op de 2e kasseien strook. Ik zat in de eerste groep maar verloor uiteindelijk toch nog de aansluiting. We probeerden met zijn 3en nog terug te komen, maar dat lukte niet meer. Daarna belandt in de 2e groep. Deze groep bleef bij elkaar tot de laatste ronde, toen werd en weg gesprint en vielen er rensters van achter af. Uiteindelijk een 31e plek voor mij. Ik baal wel een beetje dat ik de aansluiting bij de kopgroep verloor, maar ik was gewoon niet sterk genoeg. Maar uiteindelijk ben ik best tevreden.

Verslag Sanne:
Gisteren, 23 juni, het NK in Philippine gereden. Het was een mooi en zwaar parcours. De eerste 2 rondes gingen super, totdat er een meisje was die het nodig vond om de bocht en zo ook andere renners af te snijden waardoor het peloton in tweeën brak. Hierdoor in de 2e groep terecht gekomen, waar de samenwerking eerst top was maar toen we bijna weer bij de 1e groep waren verdween de samenwerking compleet. De laatste paar kilometer reden er nog een paar meiden uit ons groepje weg en won ik de sprint van het overige groepje. Een 27e plek, een mooie klassering maar toch jammer aangezien er veel meer ingezeten had.

 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso