Iwan Schut wint Populaire 10 juli jl.

Na een heel druk weekend waarin onze organisatie afdeling ook ondersteuning bood bij de UCI Worldcup ParaCycling Road Emmen, stond dinsdagavond alweer een Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaire op het programma !!!

Lees het verslag en bekijk de foto's van deze wedstrijd. Fred, bedankt weer voor jouw bijdrage.

Stormvogels oppermachtig

Wellicht dat de vakantie een rol begint te spelen, want met 33 renners was het peloton matig gevuld deze keer. Aan de weersomstandigheden kan het niet gelegen hebben, want het was uitstekend koersweer met de krachtige noordenwind als voornaamste moeilijkheidsfactor.
Veel renners hadden het na een uur dan ook wel gehad. Zoals Herm Eising, die met hangen en wurgen de finish haalde, nadat hij lange tijd keurig had meegedraaid in de kopgroep.

Deze kopgroep kwam na zo’n 40 minuten in de steigers door toedoen van Bjarne Hemme, Iwan Schut, Thom Langen, Paul de Haan en Stijn Oost. Een ronde later kreeg dit vijftal gezelschap van Jesse Dijkstra, Herm Eising, Stan Wijkel, Cor van Leeuwen, Jan Vos en Pim van den Berg. Zo kregen we 11 renners aan de leiding. Met daarbij dus nieuweling Bjarne Hemme, onlangs zilveren medaillewinnaar op het NK en bezig aan een heel sterk seizoen met overwinningen in de Kleine Hein en in Almelo. Ook opmerkelijk was de aanwezigheid van Jan Vos, die net als de vorige week weer over goede benen bleek te beschikken. Datzelfde geldt trouwens ook voor Thom Langen.

Niet iedereen kon zich handhaven in de kopgroep. Stijn Oost loste als eerste, gevolgd door Bjarne Hemme. Met negen man ging het verder. Steevast met Herm Eising in het laatste wiel. Hij zat zichtbaar af te zien en het wachten was op het moment waarop ook hij de rol zou moeten lossen. Dat moment kwam inderdaad, ondanks taai verzet van Herm. Hij had bovendien de pech, dat er gejaagd werd op drie ontsnapte renners. Dat waren Iwan Schut, Paul de Haan en de ervaren Cor van Leeuwen, die de wedstrijd min of meer regisseerde ten faveure van Iwan Schut. Ook Thom Langen werd daarvan het slachtoffer, maar die knokte zich later nog fantastisch terug.

Door deze ontwikkelingen kregen we een finale met 3 leiders (alle drie Stormvogels) en daar achter een kwartet achtervolgers met Jesse Dijkstra, Stan Wijkel, Pim van den Berg en Jan Vos (hield keurig stand). Na een felle jacht kwamen deze beide groepjes weer samen en op dat moment kregen de jonkies (Jesse Dijkstra en Iwan Schut) van de oudgedienden de ruimte om het onderling uit te vechten. Iwan, die binnenkort 21 wordt, bleek in een felle eindsprint over de meeste reserves te beschikken en werd aldus winnaar. Het is hem van harte gegund, want behalve dat Iwan tot de vaste deelnemers behoort, heeft hij zich ook ontpopt tot één van de wekelijkse smaakmakers van de populaires.

Voor Jesse Dijkstra komt de eindzege nu in het vizier. Voor Martijn van Deest (niet aanwezig) zal het een moeilijke (zeg maar gerust onmogelijke) opgave worden, om het gat van 53 punten nog te dichten. Er staan nu nog 5 wedstrijden op het programma: twee in de maand juli en drie na de vakantie.

Bij de vrouwen nam Marlies Vos de leiderstrui over van Sanne de Jonge. Marlies reed als enige dame in de punten en staat nu 3 vóór op Sanne.

De uitslag:
1 Iwan Schut, Stadskanaal
2 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
3 Paul de Haan, Groningen
4 Cor van Leeuwen, Borger
5 Jan Vos, Sleen
6 Thom Langen, Nieuw-Dordrecht
7 Pim van den Berg, Schoonebeek
8 Bjarne Hemme, Erica
9 Rick Pors, Ter Apel
10 Heinie Hommes, Ter Apel

Stan Wijkel (8e) is niet geklasseerd vanwege het rijden zonder (goed werkende) transponder.
Paul de Haan werd winnaar van de tussensprint en kon dus met de droge worst naar huis.

Het algemeen klassement is nu:
1 Jesse Dijkstra, 151 punten
2 Martijn van Deest, 112 punten