Puffen, blazen en zweten op de Meerdijk !!

Een warme avond was het zeker op dinsdag 24 juli jl. toen alweer voor de 15e keer de Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaire werd verreden.

Fred maakte een verslag en ook de foto's !! Bedankt Fred voor jouw bijdrage.

Met een temperatuur van 32 graden op de thermometer reden we richting de Meerdijk met geen al te hoge verwachtingen wat de opkomst van de renners betreft.
Maar gezien de tropische omstandigheden viel dat eigenlijk best mee, want er stonden toch nog 34 deelnemers (met goed gevulde bidons) aan de start. Méér dan verwacht.
Op speciaal verzoek van Herm Eising werd de wedstrijd door de organisatie met een kwartier ingekort. Voor Herm zelf bleek nochtans ook deze opgave te moeilijk, want hij hield het na een half uur voor gezien.

Logischerwijs hielden de meeste renners zich gedeisd gedurende de koers, want feitelijk was elke inspanning er één te veel. Voor Jeff Vermeulen was dit geen probleem, want hij deed mee aan alle kopgroepjes die er (toch nog) ontstonden. Eerst ging hij op avontuur met Sander Iwema en later met Stan Wijkel.

In de finale kwam er méér leven in de brouwerij. Mats Bours ging in de aanval met Paul de Haan. In zijn eentje reed Tijmen Eising het gat dicht. Vanuit het peloton kwam nog méér reactie met als resultaat, dat vier renners aansluiting kregen. Dat waren Pim van den Berg, Wilfred Drenthen, nieuweling Bjarne Hemme en Jeff Vermeulen. Hierdoor kregen we 7 man aan de leiding, maar een ronde later was ook die situatie al weer veranderd. Drie elite-renners wisten namelijk te ontsnappen uit deze kopgroep: Pim van den Berg, Jeff Vermeulen en Tijmen Eising. In die volgorde kwam dit trio ook over de eindstreep na een sprintje, waaraan Tijmen niet meedeed.

Het algemeen klassement wordt na deze wedstrijd nog steeds aangevoerd door Jesse Dijkstra, die ondertussen volledig uit het zicht is verdwenen van zijn naaste belagers. In de drie resterende wedstrijden kan hij al niet meer worden ingehaald.
Door de opgave van Herm Eising staat Martijn van Deest nog steeds als 2e geklasseerd, hoewel we hem al een aantal weken niet meer op de Meerdijk hebben gezien.
Bij de dames voegde Lieke Nooijen 10 punten toe aan haar totaal, waardoor ze nu ook aan de leiding staat in het algemeen klassement met een punt voorsprong op Marlies Vos.

Na de vakantie worden de populaires voortgezet op dinsdag 28 augustus. Hopelijk is iedereen er dan weer bij.

De uitslag:
1 Pim van den Berg, Nieuw-Schoonebeek
2 Jeff Vermeulen, Exloo
3 Tijmen Eising, Emmen
4 Roelof de Jong, Borger
5 Jan Vos, Sleen
6 Bjarne Hemme, Erica
7 René Mink van der Werf, Nieuw-Amsterdam
8 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
9 Koen Nooijen, Nieuwe Krim
10 Goos Beukema, Sleen
Rick Goeree, die als 5e finishte, werd (om de bekende reden) niet in de uitslag opgenomen.

Algemeen klassement
1 Jesse Dijkstra, 159 punten