Eerste amateur overwinning tijdens ICW Zevenhuizen

Zaterdag 11 oktober stond de eerste cross van de ICW competitie op het programma. Aan de start stonden namens de amateurs Rutger Reink, Ronnie Kluitenberg, Goos Beukema en Jaap Bults. Hier volgt het wedstrijd verslag van Rutger:

“Het weer was erg goed, tijdens de start kwam de zon er door en de temperatuur was prima. Ondanks de zon was het parcours glad en modderig. Het was een creatief parcours met stukjes op en af, bruggetje, boomstammen en een vrachtwagentrailer. Aan de start stonden ongeveer 20 renners.

Vanaf de start was het direct drukken om een goede positie te krijgen. Bij de eerste boomstammen ging bijna iedereen van de fiets, maar ik kon er overheen springen. Dit zorgde er voor dat ik direct in de tweede positie kwam. Vanuit deze positie heb ik jacht gemaakt op de gene die eerste lag. Toen ik vlak bij hem was ging hij hard onderuit waardoor ik de koppositie over nam en mijn voorsprong mooi kon uitbreiden.

Bij het beginnen van de tweede ronde (van de zes) zag ik niemand meer, en kon ik mijn tempo mooi hoog houden en door trekken naar de finish. Ik finishte als eerste, Jaap werd knap zesde, Goos behaalde een mooie 10e plaats. Helaas heeft Ronnie de wedstrijd niet uit kunnen rijden vanwege een val.”

Met deze wedstrijd heeft Rutger de eerste overwinning van de amateurs behaald. Gefeliciteerd!

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter