Aflsuiting GOW 2014/2015

Het afgelopen seizoen hebben een aantal amateurs van WSV-Emmen meegedaan aan de cyclocross competitie wedstrijden van de GOW. In total waren er 11 wedstrijden waarbij punten gescoord konden worden. Het is dus belangrijk alle wedstrijden te rijden om genoeg punten te verzamelen om goed te kunnen eindigen in het klassement en natuurlijk moeten de uitslagen dan ook goed zijn.

Voor mij, Seine Zandbergen, mijn tweede seizoen dat ik mee heb gedaan aan de  GOW competitie welke is begonnen op 18 Oktober in Beek (GLD) en waarvan op 18 Januari de laatste wedstrijd is verreden in Aalten.

Vanaf de eerste wedstrijd ging het eigenlijk wel aardig goed. Ik finiste in de top 10 terwijl ik achteraan mocht starten vanuit de verloting. De daarop volgende wedstrijden gingen ook steeds beter en dat resulteerde er in dat ik de meeste wedstrijden in de top 5 eindigde. Tijdens de GOW wedstrijd in Emmen en in Eibergen werd ik nog derde. De cross trainingen bij WSV-Emmen gegeven door Jaap begonnen toch vruchten af te werpen.

Dat elke wedstrijd onvoorspelbaar is werd mij wel duidelijk tijdens de laatste wedstrijd in Aalten. Ik stond met een goed gevoel aan de start omdat ik mijn derde plaatst in het klassement al aardig veilig had gesteld. Met een verschil van 25 punten op nummer 4 op de lijst zou dit een makkie worden dacht ik. Toen het startschot gelost werd kwam ik direct al niet van mijn plaats. Door de natte ondergrond op het gras (het had ook gesneeuwd) stond ik in te licht verzet waardoor ik niet van mijn plaatst kwam. Ik kwam dus ongeveer als laatste door de eerste bocht. Direct maar aan de inhaal slag begonnen in het grasland. De benen voelden goed en op het moment dat we het grasland afgingen het bos in zat ik alweer bij de kopgroep. Dat ging goed.

In de tweede ronde lag ik op de tweede positie en het deelnemers veld begon al uit elkaar te vallen. Plotseling voelde ik dat ik elke wortel op de velg aantikte. Dat was fout, een lekke band. Aangezien ik nog ver van mijn reserve wielen verwijderd was werd ik al snel links en rechts ingehaald. Zo snel mogelijk een nieuw wiel gestoken en de inhaal race kon beginnen. Een goede uitslag kon ik wel vergeten. Om mijn derde positie in het eind klassement te behouden moest ik bij de eerste 13 finishen. Dus dat werd mijn doel voor deze wedstrijd welke vanaf dat moment goed begon te gaan. Het ritme had ik snel gevonden en het rondje lag mij wel. Het behalen van mijn doel kwam bij elke inhaal manouvre dichterbij. Uiteindelijk ben ik als 11e gefinished. Met een vershil van 8 punten toch nog de derde positie in het totaal klassement kunnen pakken.

Ik kijk met een goed gevoel terug naar de GOW wedstrijden. Nu op zoek naar nieuwe doelen. Het weg seizoen staat al weer voor de deur en er zijn wat ook mooie mountainbike wedstrijden te doen.

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter