Geplaatst in

3 februari

Afsluiting ICW Noord Wintercompetitie 2014/2015 Heren ATB.

Afsluiting ICW Noord Wintercompetitie 2014/2015 Heren ATB.

Afsluiting ICW Noord Wintercompetitie 2014/2015 Heren ATB.
René Mink van der Werf is de enige amateur die het afgelopen winterseizoen op de MTB de ICW competitie heeft gereden. Zijn doel en het eindresultaat heeft hij in een verslagje uitgewerkt:

“Na vorig jaar voor het eerst enkele wedstrijden deel te hebben genomen aan de ICW wintercompetitie, wilde ik dit seizoen kijken of ik aan al deze wedstrijden kon deelnemen. Afgelopen seizoen heb ik mij aangesloten bij de WSV Emmen en ben ik serieus gaan trainen en kijken of ik vooruitgang kan boeken. De ICW was voor mij zoiets van ja... waar sta ik nu, maak ik vooruitgang en zo niet hoe verder?Agenda's thuis maar eens naast elkaar gelegd en de datums vast gezet.  De wedstrijden die ik vorig seizoen heb gefietst in de ICW Noord Competitie zat ik steeds rond de 15/16 plek of iets erboven. Ik dacht top 10 lijkt mij een reële doelstelling. 

De eerste van de 10 wedstrijden was in Zevenhuizen en deze kon ik direct afsluiten met een mooie 6e plek. Zo! dat ziet er mooi uit, wellicht zit er meer in en kan ik in het klassement mooi eindigen. Na de eerste wedstrijd bleven de volgende 8 wedstrijden ook lekker gaan. Op 1 wedstrijd na steeds dik in de top 10 gefietst. Super en in het algemeen klassement stond ik door constant rijden steeds beter. Na 9 wedstrijden stond ik op een mooie 3e plek.

Bij de ICW is het zo dat van de 10 wedstrijden er twee weggestreept worden, de wedstrijd waar je het slechtste hebt gescoord. Daarmee rekening houden zou ik na 10 wedstrijden eindigen op plek 4 of 5. Mijn directe concurrent voor plek 3 had beter gepresteerd over zijn gereden wedstrijden maar hij had 1 gemist en bij de laatste wedstrijd bij mij in het wiel in Borgerswold (Veendam) brak hij zijn ketting, deze wedstrijden zouden voor hem dus niet mee tellen waardoor hij boven mij zou komen. Als de fiets, en mijn gezondheid mij niet in de steek zouden laten was plek 4 haalbaar.

Top!!! Doelstelling gehaald, verbetering gemaakt en op naar het wegseizoen en de mtb wedstrijden die dit jaar op mijn pad zouden komen. Maar het liep net iets anders dan verwacht. De laatste wedstrijd in Assen is vanwege het weer 2x afgelast. Hierdoor heeft de organisatie na de laatste keer besloten (waarschijnlijk vanwege het naderende wegseizoen) om hem niet meer in te laten halen. Daarnaast heeft de jury besloten geen 2 wedstrijden weg te strepen over 10 wedstrijden maar 1 wedstrijd over 9 wedstrijden. En dat werkte in mijn voordeel waardoor ik op een mooie 3e plek ben geëindigd in het eindklassement.  Dus prijs ophalen!!! Ik ben erg tevreden en blij en we gaan er een mooi jaar van maken bij de WSV Emmen.  Eerst maar wat rust, en dan maar weer eens een planning gaan maken. 

Groetjes
René Mink van der Werf”

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso