Rutger Vos wint de Eierrace.

EMMEN – Het was gezellig druk op de Meerdijk, waar op Paasmaandag de traditionele Eierrace plaatsvond met een uitgebreid programma, dat ’s morgens om 10 uur al begon met een wedstrijd voor de Masters. In die categorie gingen maar liefst 70 coureurs van start met Rutger Vos van WSV Emmen als winnaar. Hij won de massa-sprint nadat hij door zijn ploegmaats naar een gunstige positie was gepiloteerd.

Ook de meeste andere WSV’ers kunnen terugzien op een geslaagde wedstrijd. Wilfred Drenthen ging als 5e over de meet, Rolf Hendriks werd 8e, René Mink van der Werf 10e, Thom Wittendorp 13e en Herman Luimes 17e. De anderen eindigden iets verderop, mede door een valpartij in de laatste twee ronden, waar nogal wat renners bij betrokken waren.

Ook de jeugdwedstrijden kenden een goede deelname. Er konden punten worden verdiend voor de NK-kwalificatie en daar waren sommigen dan ook nadrukkelijk mee bezig.
In categorie 1 domineerde Tyler Eyk van WTC de Amstel. Hij arriveerde na 3 ronden koers met een voorsprong van maar liefst 42 seconden op zijn naaste belager en dat was Thomas Huitema uit Roden. De derde podiumplaats ging naar Isa Groeneveld van West Frisia uit Enkhuizen. Een dol-enthousiaste Stefan Croes kwam als 9e over de finishlijn en dat liet hij duidelijk horen ook.
Van de WSV’ers kwam de kortste klassering op naam van Matthijs Varweg, die na een saaie wedstrijd in categorie 7 als 2e eindigde achter Axel van der Tuuk. Ook Lieke Nooijen haalde weer een mooi resultaat in categorie 6. Na haar prachtige overwinning in Zwolle (zaterdag) werd zij nu 3e na een massa-sprint, die werd gewonnen door de rappe Noord-Hollander Erwin Smit.

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter