Amateurs starten in Tour de Lasalle.

Gisteren begon de Tour de Lasalle, een 4 daagse etappekoers in Noord Holland. Wsv Emmen wordt vertegenwoordigd met een team van 6 amateurs en 2 junioren. Lees hieronder het verslag van eerste etappe op Texel met een spectaculaire start vanaf de veerboot !!

Donderdag 11-6 zijn de amateurs voor de tweede keer vertrokken naar Den Helder om daar de "Tour de Lasalle" te rijden. Een etappe koers van vier dagen met vijf wedstrijden. Aan de start stonden namens de amateurs: Wilfred Drenthen, Seine Zandbergen, Rutger Vos, Rutger Reink, Goos Beukema en Jesse Jagt. Omdat er nog twee plekken vrij waren is het team versterkt door Jon Schoonewille en Niels Griemink van de junioren.

Voor donderdag stond er een etappe op het programma die plaatsvond op het eiland Texel en startte vanaf de veerboot. Het was een omloop van 10 km waar de wind op sommige plekken vrij spel had. Meteen vanaf de start werd er hard gereden en werd het peloton op een lint getrokken. Na de eerste ronde was het peloton al in drie stukken gebroken en was er een kopgroep van 5 man. Het tempo lag hoog en de één na de ander moest lossen.

Voor de mannen van de WSV Emmen was het een zware wedstrijd. De best geklasseerde was Seine Zandbergen met een 30ste plek. Hij finishte in de voorste groep van het peleton. Wilfred, Rutger Reink, Niels Griemink en Jon Schoonewille finishten in de tweede groep van het peloton gevolgd door Rutger Vos, Jesse Jagt en Goos Beukema. In het klassement zijn al flinke verschillen gemaakt.

Voor vrijdag staat er aan het einde van de middag een proloog van 4.3km op het programma gevolgd door een criterium van 60km.

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter