13 juni

Zware koersdag voor amateurs in Lasalle.

Zware koersdag voor amateurs in Lasalle.

Vandaag begon de Tour-de-Lasalle met koers voor nieuwelingen meisjes, ook zij kregen langs de dijk al een windkracht 6 voor de kiezen. Daarna moesten de amateurs starten en werd er gereden in 2 groepen; Cat.A en Cat.B.  De storm nam echter nog meer in kracht toe.  Toch geweldig gereden: een 2e plaats voor Rutger en weer gestegen in het ploegenklassement, nu 7e van de 25 deelnemende ploegen.  Lees hieronder het communique van dag 3.

COMMUNIQUE 3:
De derde dag van de Tour de Lasalle stond in het teken van de zware omloop langs de zeekust.
En door de weersomstandigheden werd het extra zwaar met pal tegenwind aan de zeekant.
We reden deze middag twee omlopen.

Als eerste ging de B klasse van start voor 72 km. Lange tijd bleef het peloton bij elkaar met een enkele keer een vluchtpoging. Het was Rieks de Rink die wel wist te ontsnappen en als winnaar over de finish kwam. Rutger Vos van WSV Emmen werd 2e. Jesse werd 38e en Goos 43e in deze categorie.

In de A klasse, zij reden ook 72 km, bleef ook lange tijd alles bij elkaar op enkele vluchtpogingen na. Even leek er een serieuze ontsnapping van 4 man waaronder Cees Snoek die zo een poging waagde om dichter bij het geel te komen. Onder toedoen van de gele trui drager Glenn van Nierop kwam alles toch weer bij elkaar. In de laatste ronde een ontsnapping van 2 man. Kick Mijlhof won de omloop voor Martijn Ettema. Goede klasseringen voor de overige WSV Emmen renners: Rutger R. 8e, Jon 10e, Niels 20e, Seine 38e en balen voor Wilfred, die met goede benen steeds voorin reed en door een technisch mankement op achterstand kwam en als 49e eindigde.
 

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso