26 juli

Uitslagen, verslag en foto's Populaire 25 juli 2017.

Uitslagen, verslag en foto's Populaire 25 juli 2017.

Justin Kloese sprint naar overwinning:

Slechts 25 renners verschenen deze keer aan de start op een regenachtige Meerdijk, waar de populaires in verband met de vakantie-periode voorlopig werden afgesloten. De laatste wedstrijd leverde een zege op voor Justin Kloese, die een aantal weken op het appèl had ontbroken. Zijn sprint was na zijn vakantie in Oostenrijk echter nog dik in orde, zo bleek. Jeffrey Veltink was de enige, die in zijn buurt kon blijven. Seine Zandbergen (3e), Jesse Dijkstra (4e) en Bennie Gosink (5e) volgden op gepaste afstand.

Een massa-sprint werd het overigens niet, want deze keer lukte het zeven renners om een flinke voorsprong (1 minuut) op te bouwen. Eerst vertrokken René Mink van der Werf, Jeffrey Veltink en Mats Bours. Bennie Gosink en Jesse Dijkstra reageerden attent en daarna kwamen achtereenvolgens Justin Kloese en Seine Zandbergen nog aansluiten. Stefan Meijer probeerde ook nog mee te gaan, maar hij zag de trein voor zijn ogen vertrekken. Het zevental werkte uitstekend samen en het peloton kon niets anders dan zich gewonnen geven.
Geen punten deze keer voor klassementsleider Rutger Vos, die kennelijk geen goede benen had. Hij miste niet alleen de slag, maar werd op de klim ook nog gelost uit het peloton. Overigens kan Rutger zich wel een minder geslaagd optreden permitteren. Hij heeft nog steeds een comfortabele voorsprong, maar door het resultaat van dinsdag is de spanning bovenin wel weer terug:

Stand:
1 Rutger Vos 92 punten
2 Bennie Gosink 84 punten
3 Jesse Dijkstra 76 punten

Uitslag van de tussensprints:
Sprint 1 na 15 minuten: 1 Mats Bours; 2 Rick Pors; 3 Ruud Fransen
Sprint 2 na 30 minuten: 1 Jesse Dijkstra; 2 René Mink van der Werf; 3 Jeffrey Veltink
Sprint 3 na 45 minuten: 1 Seine Zandbergen; 2 Jeffrey Veltink; 3 Justin Kloese

De oplettende lezer zal de naam van Ruud Fransen hebben opgemerkt. Ruud behoorde als nieuweling, junior en later bij de elite/beloften tot de top van Nederland. Na jaren van afwezigheid is het weer gaan “kriebelen” en zo kon het gebeuren, dat we de vorige week werden verrast door zijn deelname. Ruud zal - als amateur - zijn “officiële” rentree maken in de Bosbergronde van Appelscha op 6 augustus. Zijn vroegere compaan Hidde van Nuil (ook één van de deelnemers op de Meerdijk) is dan wellicht eveneens van de partij.

Eerstvolgende wedstrijd: dinsdag 29 augustus. 

Resultaten:

https://results.sporthive.com/events/PC1432619

Totaal klassement:

https://results.sporthive.com/organization/PC317739/championships/58667


Fotolink:

https://photos.app.goo.gl/gZiAl7kXKJ4K1F1Z2 

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso