Populaire 28 mei jl.: foto's en verslag

Een drukke week voor clubfotograaf Fred Haikens !! Dinsdag nog aanwezig bij de 8e "Rijschool-Marco-Populaire" van dit seizoen, waarbij Arjen van Putten zijn 2e overwinning op rij behaalde. En vanaf donderdag 30 mei is hij 3 dagen lang aanwezig bij de Wildlands Jeugdmeerdaagse van Wsv Emmen.

Maar nu kunt u eerst genieten van onderstaand verslag en foto's van de Populaire van afgelopen dinsdag.

Bedankt Fred voor jouw bijdrages!!!!!

Arjen van Putten opnieuw aan de eer

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Arjen van Putten gewonnen op de Meerdijk, waar dinsdagavond de 8e wedstrijd in de serie populaires werd gereden.
Sinds enige tijd is Arjen vaste klant op de Meerdijk en tot dusver is hij bijzonder succesvol met louter eerste, tweede en derde plaatsen als resultaat.
Eigenlijk ook niet zo verwonderlijk, want Arjen is een renner, waarvan het plezier afspat als je hem ziet rijden. Hij stopt veel energie in de wedstrijd en is niet te beroerd om wat extra werk te verrichten in een kopgroep.
Zo ook deze keer. Voortdurend was hij voorin te vinden in het 37-koppige peloton. En eigenlijk geldt hetzelfde voor twee andere uitblinkers: Rick Pors en René Mink van der Werf. Halverwege de koers nam dit trio een beslissende voorsprong, die snel groeide nadat ook Tijmen Eising was komen aansluiten. Hij kwam met nieuweling Jordy Brouwer in zijn wiel. Jordy kon het tempo in de kopgroep niet bijbenen, wat overigens helemaal geen schande is. Hij zakte terug naar het peloton, maar toonde wèl lef en initiatief.
In de finale kreeg René Mink van der Werf het moeilijk in de kopgroep. Hij haakte af en kreeg, alleen rijdend, nog een paar moeilijke rondjes voor de kiezen. Hij moest alle zeilen bijzetten om het eerste peloton vóór te blijven en dat lukte. Hulde !
Ondertussen was het tweede peloton gedubbeld door de drie overgebleven koplopers. In de laatste ronde liet Arjen van Putten zijn beide medevluchters achter en kwam solo als eerste over de meet. Hij werd op 12 seconden gevolgd door Rick Pors, die net als de vorige week een uitstekende indruk maakte. Tijmen Eising kwam als 3e binnen, maar hij werd niet geklasseerd als gevolg van een niet werkende transponder.
De klassementsrenners bevonden zich allemaal in het voorste peloton. Justin Kloese schreef de eindsprint op zijn naam. Hij werd gevolgd door Jesse Dijkstra, Herm Eising, Joost Freriks en Bennie Gosink.
Rose Kloese, die net als Marlies Vos, in het afgelopen weekend een tweedaagse in België reed (12e), finishte als eerste dame.

De uitslag:
1 Arjen van Putten, Emmen