Team Drenthe in Healthy Ageing Tour!

Gisteren was de laatste etappe voor de Elite/Belofte rensters in de Healthy Ageing Tour. Op zaterdag reden de junioren-dames hun laatste etappe in deze mooie etappekoers. TEAM DRENTHE heeft zich goed laten zien en beide Wsv Emmen rensters Floor en Yvet, uitkomend voor TEAM DRENTHE hebben de koers uitgereden!

Fred, onze clubfotograaf, was aanwezig bij de start van de etappe voor Elite/Belofte in Musselkanaal en maakte een mooie fotoreportage en schreef zijn verhaal daarover. Ook van de junioren tijdens de 3e en 4e etappe hebben we 2 mooie fotoreportages van Inge. Tevens staan alle uitslagen voor u op een rijtje.

Veel kijk- en leesplezier.

Vrouwenwielrennen in de lift

Musselkanaal – Het kan eigenlijk niemand zijn ontgaan, dat het vrouwenwielrennen al jaren bezig is aan een sterke opmars. Er is een tijd geweest, waarin het vrouwenwielrennen het onverwoestbare imago van “dikke kontensport” met zich meedroeg en het heeft lang geduurd, voordat dit stempel langzamerhand begon te verdwijnen.

Wie tegenwoordig komt kijken, kijkt zijn ogen uit. Dikke konten zie je niet meer. Maar wel veel afgetrainde, atletische sportlichamen. De sport is geprofessionaliseerd en het wagenpark is een bezienswaardigheid op zich.
De vrouwenkoersen, die vroeger per definitie met een gesloten peloton werden gereden, zijn tegenwoordig boeiend en de aandacht in de pers is merkbaar verbeterd.

Al deze ingrediënten waren ruimschoots aanwezig in Musselkanaal bij de start van 3e etappe van de Healthy Ageing Tour (HAT), georganiseerd door Thijs Rondhuis en Daniëlle Bekkering. Samen schudt dit tweetal het ene na het andere wielerevenement uit de mouwen en het vrouwenpeloton vaart er wèl bij. Thijs, die is opgegroeid bij WSV Emmen, fungeerde als koersdirecteur. Hij geniet in wielerland zo langzamerhand het respect, dat hem toekomt, maar jammer genoeg niet altijd heeft gekregen.

Het internationale deelnemersveld bestond uit 16 ploegen, waaronder Team Drenthe met de rensters Floor Weerink, Leonie Lubbinge, Sanne Bouwmeester, Janieke Kalsbeek, Liena de Jong en Ivana Tiessens. Laatstgenoemde was er in Musselkanaal niet meer bij, omdat zij in de eerste etappe (Grijpskerk) tot de uitvallers behoorde. De koninginnenrit van Musselkanaal naar Stadskanaal over een afstand van 154,4 km was uitstekend te volgen op Podium TV en kende een spannende finale met de jonge Nicole Steigenga in de hoofdrol. Maar het was de ervaren Duitse Lisa Brennauer, die er met de winst vandoor ging. Van het Team Drenthe eindigden Leonie Lubbinge en Sanne Bouwmeester in het eerste echelon. Floor Weerink, die nog nooit zo’n lange koers had gereden, deed het ook prima (54e op 55 seconden). Janieke Kalsbeek en Liena de Jong kwamen in de achterhoede terecht, maar ook zij reden de wedstrijd uit.