de "Wiek op Wiel'n" in woord en beeld.

Gisteravond werd in de Wijk het criterium "de Wiek op Wiel'n" verreden, een criterium voor nieuwelingen-meisjes, junioren-dames en dames.

Hieronder vindt u een verslag incl. foto's van Fred én een fotoreportage van Inge. Bedankt allebei !!

‘Ladies Day’ in De Wijk
DE WIJK - Het was Ladies Day, zaterdag in De Wijk, waar de plaatselijke organisatie allerminst content was met het aantal inschrijvingen voor deze wielerkoers. Even heeft men er zelfs over gedacht om de wedstrijd helemaal niet door te laten gaan, maar uiteindelijk werd er een compromis gevonden. De drie categorieën gingen nu gezamenlijk van start, zodat er toch nog een acceptabel peloton van 61 rensters door de straten van De Wijk ‘denderde’.
Erg opwindend was de wedstrijd echter niet. Er waren wel enkele uitlooppogingen te noteren, maar die waren van korte duur. Alleen in de finale kwam er leven in de brouwerij. Toen probeerden Gaby Gieskens en Maike van der Duin de beslissing te forceren. Eerstgenoemde haakte snel weer af, waardoor Maike alleen verder ging. Het was een dappere poging, maar het waren uiteindelijk haar achtervolgers die er de vruchten van plukten. Voor Maike, die “slechts” 6e werd, resteerde de prijs voor de meeste strijdlust, al kon ook Noa de Haan daar wel enige aanspraak op maken, gezien haar activiteiten in een eerder stadium.
De zege ging naar Femke Beuling uit Emmeloord. In de schaatssport is zij al lang geen onbekende meer. In het afgelopen schaatsseizoen werd ze Nederlands sprintkampioen bij de junioren B en in Heerenveen won zij als allrounder bij de 16-jarigen de Viking Race, die te boek staat als het officieuze wereldkampioenschap.
Een goede winnares dus. Mickey Nijkamp uit Zwolle werd 2e en finishte daarmee als eerste bij de nieuwelingen. Daar achter volgden Berit Huiting en Meike Uiterwijk Winkel. Enkele seconden later sprintte het peloton om de overige ereplaatsen. Daarin moest Lieke Nooijen het deze keer afleggen tegen Ilse Grit, die grossiert in podiumplaatsen, maar tot dusver nog geen wedstrijd heeft gewonnen.
De senioren-dames moesten nog wat langer door, want zij reden 70 kilometers in plaats van 55.
Het begon toen zowaar nog even te regenen. De wedstrijd eindigde in een sprint met Sanne Bouwmeester (Westerbork) als winnares.

De belangrijkste uitslagen:
Vrouwen