Mooie podiumplaatsen Stan en Wilfred.

We kregen afgelopen week nog 2 mooie berichten en uitslagen binnen van Fred. Het betreft  het NK voor Militairen waar Stan Gosink, oud-Wsv'er, aan meedeed en de Ronde van Ijlst waar Wilfred een mooie podiumplaats behaalde.

NK voor Militairen:

Stan Gosink behaalde op 1 september tijdens het NK voor militairen te
Amersfoort de bronzen medaille !!  Het gaat hier om een officieel kampioenschap waaraan helaas weinig aandacht wordt besteed. Kanonnier Gosink eindigde als 3e op 15 seconden van winnaar Bart Lemmen (Utrecht), die solo over de finish kwam. Erik Verboven werd 2e op 11 seconden.

Het Nederlands militair kampioenschap dateert van 1955. Pieter de Jongh,
de latere Tourrenner uit Made, werd de eerste kampioen. Hij is
ondertussen overleden.

Henk Brand uit Roderwolde was de eerste Drentse renner die kampioen werd
(1969). Hij werd in 1970 opgevolgd door Jan Aling uit Bunne, die tijdens
zijn profcarrière naar Brabant (Bladel) verhuisde en daar ondertussen al vele, vele jaren woont.

Rudi Nagengast, destijds nog woonachtig in Hoogeveen, werd kampioen in
1989. De provincie Groningen leverde ook een kampioen in de persoon van
Bert Scheuneman.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wilfred Drenthen op het podium in IJlst

IJLST - Afgelopen zondag werd onder herfstachtige omstandigheden de Omloop van IJlst verreden, georganiseerd door Wielervereniging Snits.

Er werd in twee categorieën gestreden om de felbegeerde eerste plaats en een flink aantal prijzen. In de B-categorie deden de WSV’ers Wilfred Drenthen (Veenoord) en Seine Zandbergen (Sleen) mee aan de wedstrijd over een afstand van 50 km.

Twee renners kwamen met voorsprong aan de finish. De 17-jarige Erwin Wiersma uit Heeg was het rapst en won vóór Miente Steensma uit Drachten. Met een achterstand van een halve minuut sprintte het peloton om de overige ereplaatsen. Wilfred Drenthen won deze sprint met ruim verschil en legde daarmee beslag op een mooie 3e plaats. Seine Zandbergen eindigde als 6e.