11 februari

Trainingsrit 9 februari: foto's en verslag !!

Trainingsrit 9 februari: foto's en verslag !!

Gelukkig kon afgelopen zaterdag na alle sneeuw en ijs dan de eerste voorjaars-trainingsrit op de Meerdijk plaatsvinden. Er stond een grote en enthousiaste groep renners en rensters aan de start. Hieronder leest u het verslag van clubfotograaf Fred en ziet u de foto's !!

Bedankt Fred voor jouw bijdrage !

Mini-klassieker op de Meerdijk

’t Is weer koers, zoals ze in Vlaanderen zeggen om aan te geven dat er weer een nieuw wielerseizoen is aangebroken. In Nederland staat de eerste officiële wedstrijd (de Ster van Zwolle) voor de deur, maar er zijn al wel volop trainingswedstrijden gaande.
Zo ook op de Meerdijk in Emmen, al is dat met een week vertraging. Toen: winterse taferelen, nu ineens herfst. De regen ontbrak gelukkig, maar de zuidwester met windkracht 6 maakte deze trainingsrit voor velen tot een hels avontuur, waarbij vooral de lichtgewichten alle moeite hadden om in het rechte spoor te blijven. Maar er was niemand die zich door de weersomstandigheden liet ontmoedigen. Integendeel, het was opvallend met hoeveel “goesting” iedereen aan het karwei begon.

Doordat alle categorieën gelijktijdig vertrokken, bestond het peloton uit maar liefst 74 deelnemers. Al in de eerste ronde was er van een compleet peloton geen sprake meer. Diverse groepen en groepjes waaierden uit over het parcours en dus was het genieten geblazen voor de pure wielerliefhebber. Maar wie de wedstrijd tot in de puntjes wilde volgen, had een telraam en andere attributen mee moeten nemen.
Gelukkig brachten de transponders uitkomst, zodat er (waarschijnlijk) tòch een betrouwbare uitslag op papier kwam. Wie zonder transponder reed, kwam niet in de uitslag en dat geldt uiteraard ook voor degenen die voortijdig de wedstrijd hebben verlaten.

De belangrijkste resultaten:

Elite/beloften
1 Iwan Schut, Stadskanaal
2 Kees Kunkeler, Zuidwolde
3 Roy Harms, Paterswolde

Amateurs/Sportklasse
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
2 Han van de Werfhorst, Ommen
3 Jacob Ekema, Veendam
4 Mark Boelens, Groningen
5 Bert Lip, Hardenberg
10 Wilfred Drenthen, Veenoord
15 Hein Jalving, Ter Apel

Junioren
1 Warner Stoffers, Gasteren
2 Antoine Kroezen, Hoogeveen

Jun.Vrouwen
1 Daphne Kreulen, Hooghalen
2 Anniek Mos, Ruinen
3 Lisa Bouwers, Grolloo
4 Nathalie Elzinga, Zwaagwesteinde

Nieuwelingen
1 Björn Hommes, Appelscha
2 Juul Nagengast, Beilen
3 Jasper Huitema, Roden
4 Mart Vos, Aalden
5 Djyaro Bosma, Appelscha

Nieuwelingen meisjes
1 Karlijn Koops, Elim
2 Manon Turkstra, Beilen
3 Rosan Dekker, Echten
4 Iris Offerein, Meppen
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso