Veel podiumplekken tijdens de jeugdronde van Stadskanaal.

Zaterdag 21 juni vond de jeugdronde en ID Cycling Stadskanaal plaats. De volgende podiumplekken werden gescoord. Esmée 1e in categorie 1, Bjarne 3e in categorie 4, Sanne 3e in categorie 5, Matthijs 1e en Joost 2e in categorie 6 en Sander bij ID cycling werd 2e. Een mooi resultaat verteld in onderstaande verslagen.

Esmée verteld over haar wedstrijd in categorie 1;

Vandaag reed ik de jeugdronde van Stadskanaal. Het parcours lag vlak bij mijn huis en ging ook langs het huis van mijn opa en oma. Mijn vriendinnetje Marit had bij mij geslapen en samen zijn we om 9 uur naar het parcours gefietst om lekker in te fietsen. Om 10 uur was de start van cat.1. We moesten 4 rondjes rijden. In de eerste ronde werd er niet zo hard gereden. Daarna probeerden een aantal renners om weg te komen maar dat lukte niet. In de laatste ronde waren we nog met 3 koplopers over en ben ik op het stuk voor de laatste bocht weggereden en kwam als eerste over de finish. Super blij met deze overwinning. Ik heb een mooie beker gekregen met een lekkere zak met snoep!! Er waren wel een aantal valpartijtjes maar verder was het een hele mooie wedstrijd. Ook in de andere categorieën hebben de WSV-ers allemaal heel goed gereden met goede uitslagen en podiumplekken.

Matthijs verteld over zijn wedstrijd in categorie 6:

Gisteren had ik een westrijd in Stadskanaal. De start van categorie 6 was om half 2. Voor dat categorie 5 begon kon ik nog even inrijden, het rondje was ongeveer 1,5 km, we moesten 20 ronden, ik stond samen aan de start met Joost, Ivar, Luuk, en Joeri. Nadat ik ongeveer 2 rondjes had gefietst ging ik demarren, ik kreeg Lonneke Uneke mee, er was na een half rondje een gaatje ontstaan,maar we werden weer terug gepakt door het peloton, bij de 4 ronde was er een valpartij waar Joeri ook bij was, hij moest hellaas de wedstrijd staken door deze valpartij. Tijdens de wedstrijd bleef Lonneker Uneke in mijn wiel omdat ik een aantal keren probeerde om weg te komen. Met nog 10 ronden te gaan ging ik weer demarreren en toen was ik wel los en ging ik alleen verder, met nog 3 ronden te gaan had ik het peloton gedubbelt, hier bleef ik ook infietsen. Het peloton kreeg de bel voor de laaste ronde en ik mocht toen nog 1 rondje rijden zodat ik alleen over de finish kwam en 1e ben geworden, Joost is 2e geworden Ivar 4e,en Luuk 11e.

Foto's zijn toegevoegd, zie link hiernaast.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter