Rund um den Gaskessel, Dannieck en Jon op podium.

Alle kinderen van de familie Varweg en Schoonewille hebben meegedaan aan een criterium Rund um den Gaskessel in Bocholt. Jon werd 3e bij de categorie U17 en Dannieck werd 2e U11.

Jon en Christian beten het spits af bij de categorie U17. Er moesten 30 ronden gereden worden met de nodige premiesprints. Jon en Christian hebben beide een premiesprint kunnen winnen. Er waren enkele ontsnappingen welke geen stand hielden. Christian reed in de laatste ronde weg en kreeg hulp van een duitse renner. Ze wisten een gaatje te slaan. In de laatste bocht werden ze weer gepakt. Jon ging de sprint aan en werd 3e achter Felix Hapke en Thijs Wolsink.

Yvet en Matthijs deden mee bij de categorie U15. Jurgen van den Aarssen (cat 7) van de Adelaar ging er direct vandoor en het peloton liet hem gaan. Later heeft hij het peloton gedubbeld. Matthijs en Yvet konden goed meekomen in het peloton. In de eindsprint werd Yvet 4e en Matthijs 6e.

Dannieck verteld hieronder over zijn wedstrijd:

Vandaag ging ik met mijn broers Matthijs en Christian naar Duitsland in het plaatsje Bocholt, waar aldaar een wedstrijd was. Om 12 uur moest Christian fietsen in U17, gelijk daarna Matthijs in U15, ik moest zelf even wachten want er zat een wedstijd tussen Matthijs en mij want ik zat in U11. Het rondje was ongeveer 1,2 km en het was een super mooi rondje om te fietsen. Gelijk bij de start ging het al hard, maar ik zat mooi voorin zodat ik in het peloton kon blijven, tijdens de wedstrijd werd er ook een aantal keren gedemarreerd maar die werden weer teruggepakt door het peloton, met nog 2 ronden te gaan wist ik dat het een eindsprint zou worden waardoor ik zelf 2e ben geworden. Matthijs is in U15, 6e geworden en Christian weet ik zo niet maar die heeft ook super gefietst.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter