Esmée en Matthijs winnen in Oldeholtpade.

Zondag 29 juni vond de ronde van Oldeholtpade plaats. Esmée wist in categorie 1 te winnen. Matthijs ontsnapte met Steyn Lamberink uit het peloton bij categorie 6. Hij won de eindsprint van Steyn.

Esmée verteld over haar wedstrijd in categorie 1:

Vandaag had ik een wedstrijd in Oldeholtpade. Om 10.00 uur gingen we van start met 11 kinderen. Samen met Bart ging ik van start over een mooi bochtig parcours met veel klinkers. Mijn start ging gelukkig nu wel goed en in de eerste ronde had ik een klein gaatje. Toen kwamen er toch weer een aantal terug en hadden we een kleine kopgroep. Met nog twee ronden te gaan ben ik gaan versnellen op de klinkers en kreeg ik een hele grote voorsprong. De laatste ronde kon ik lekker doorrijden en heb deze ronde gewonnen. Heel blij was ik. Bart is heel mooi 9e geworden. We kregen een mooie medaille en een “roze” handdoek van de sponsor. De anderen van de WSV hebben ook goed gereden, Dannieck was 15e, Iris was 17e en Chris was 19e en de rest weet ik niet omdat die na de pauze reden. Ik heb een super weekend gehad ook al omdat ik gisteren nog 2e ben geworden in Kloosterburen.

Julia verteld over haar wedstrijd in categorie 6:

De wedstrijd begon met een nogal rare start of het nou een valse start was of wel een goede maar de helft starte wel en de andere helft niet. Ik was redelijk blij dat het droog was en dat het parcours dus mooi was opgedroogd toen wij moesten fietsen. Ik kwam moeilijk op gang en in de laatste ronde kon ik pas voluit.

Matthijs verteld over zijn wedstrijd in categorie 6:

Vandaag had ik de laatste wedstrijd voor de vakantie in Oldeholtpade. Het was een bochtig parcours van ongeveer 1,5 km lang. Er waren 25 deelnemers aan de start in mijn categorie. Ook Joeri deed weer mee. We moesten 17 ronden, en bij de 2e ronde was er al een kopgroepje van 3 renners waar ik in zat. Met nog 13 ronden te gaan waren we nog met 2 renners. Ik wilde voor mezelf niet gaan demarreren en alles op de sprint zetten en dit is ook gelukt zodat ik hier ook 1e ben geworden.Joeri is 14e geworden.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter