17 augustus

Jeugdronde van Gramsbergen

Zaterdag 16 augustus vond de mooie omloop in Gramsbergen plaats. Een ronde van 4 km lang en er stond een stevige wind. Voor de meeste kinderen was het weer de eerste wedstrijd na de vakantie.

Bart uit categorie 1 verteld over zijn wedstrijd:

We zijn naar Gramsbergen geweest waar het mooi weer was met veel wind. Met het inrijden was je lang onderweg want het was een lange ronde. Van de WSV was ik de enigste in categorie 1. Ik had een goede start en heb 1 km op kop gereden. Mijn snelste was 40,5 km. Er waren 11 renners in categorie 1. Ik ben 5e geworden en heb een mooie beker gekregen.
Na het fietsen heb ik met Tim, Chris en Daniek gespeeld en zijn we nog op blote voeten door een sloot gelopen. Het was een mooie dag. Van de andere renners heb ik niet veel gezien maar die hebben wel goed gereden.

Zonne verteld over haar wedstrijd in categorie 4:

Zaterdag 16 augustus was er een fietswedstrijd in Gramsbergen. Bij categorie 1 Bart de Jonge mee en hij werd 5de. Bij categorie 2 deed helaas niemand van wsv mee. Bij categorie 3 deden Iris, Tim en Dannieck mee. Iris werd 12de, Tim werd 20ste en Dannieck 22ste. Bij categorie 4 deden Bjarne en Zonne mee, Bjarne werd 4de en Zonne werd 14de. Bij categorie 5 deden Lieke, Sanne en Leon mee. Lieke werd 6de, Sanne werd 9de en Leon 10de. Bij categorie 6 deden mee: als 7de Matthijs, als 8ste Joost, als 16de Joeri, als 18de Luna, als 25ste Ivar en als 28ste Julia. Bij categorie 7 deden Tom en Jesse mee, Tom werd 19de en jesse 26ste.

Leon verteld over zijn 1e wedstrijd in categorie 5 na zijn zware val in mei tijdens de Jeugdmeerdaagse in Emmen. Blij dat hij weer op de  fiets zit en weer goed mee kan.

Vandaag had ik in Gramsbergen mijn eerste wedstrijd na mijn val. Bij de start stond ik mooi op de tweede rij. Bij de start gingen ze gelijk al erg hard en miste ik de slag. Halverwege de koers moest Lieke uit het kopgroepje lossen waarna we met 3 WSV’ers in de 2e groep zaten. Toen kwam de finish Lieke had de sprint van het 2e groepje gewonnen en Sanne was voor mij. Ik ben 10e geworden en ik ben blij dat ik weer in het peloton heb gefietst.

Lieke verteld over haar wedstrijd in categorie 5:

Zaterdag was er een wedstrijd in Gramsbergen.
In de eerste ronde was er direct een kopgroepje weg van 6 personen.
Ik zat er ook bij maar helaas kon ik er niet bijblijven en heb me terug laten zakken.
Maar in de eindstrijd heb ik de sprint gewonnen en ben ik toch nog 6e geworden.

Ivar verteld over zijn wedstrijd in categorie 6:

Zaterdag was de eerste wedstrijd na de zomervakantie in Gramsbergen. Een omloop van ruim 4 km waarvan was gezegd dat het een mooi rondje zou zijn. Ik mocht samen met Joeri en Herman meerijden en we hadden er erg veel zin in. In Gramsbergen waren ook Julia, Joost, Matthijs en Luna van de WSV. Er stond best wel veel wind en we hadden al gezien dat je gelijk bij de groep moest blijven omdat als je alleen kwam te zitten het heel zwaar zou worden.
Ik kreeg geen goede startplek toebedeeld en toen ik ook nog slecht in klikte lag ik al ver naar achteren wat kracht kostte om een mooi plekkie voorin te krijgen. Het ging vanaf het begin stevig op en je moest goed zitten om uit de wind te kunnen rijden. Dat lukte niet zo goed en na de eerste doorkomst moest ik erg veel kracht zetten om bij te blijven. Ik moest tegen de wind in lossen en kwam daardoor alleen te zitten en kon ik niet meer bijkomen. We raakten verder achterop en kregen Julia en ik al eerder de bel voor de laatste ronde. Ik vond het jammer dat ik niet kon bijblijven en daardoor niet goed heb gereden. Matthijs (7), Joost (8), Joeri (16) en Luna (18) eindigden in de grote groep en was er jammer genoeg niemand van de WSV die bij de eerste drie eindigde. Het was wel het leuk om een soort omloop te fietsten met veel wind en jammer dat ik niet bij de groep kon blijven. Volgende week weer aan de bak!

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter