31 augustus

Esmee 1e en Matthijs 2e in jeugdronde van Kampen.

Tijdens de jeugdronde in Kampen werd Esmée in categorie 1 eerste. Matthijs werd in een wedstrijd met dikke regenbuien tweede bij categorie 6.

Hieronder een verslag van Chris uit categorie 3:

Vandaag heb ik in Kampen gefietst. Ik had er heel veel zin in.
Ik had geluk, ik stond op de eerste startrij. De start ging goed! Niels had ook een hele goede start. Het was een heel mooi rondje van 1 kilometer. Veel bochten, een heuvel en een bruggetje. We moesten 11 rondjes. Van Tintelen ging er alleen vandoor en de rest van de groep brak in tweeen. Mijn opdracht was zo lang mogelijk bij het peloton te blijven. Dat ging goed, ik kon heel lang met mijn zus Iris in de 2e groep meefietsen. Dat vond ze niet leuk en toen ging ze er 4 ronden voor het einde vandoor om te proberen bij de 1e groep te komen.
Met Niels, Dannieck, Naomi en de rest van de groep zijn we samen doorgefietst. De laatste 300 meter in de sprint kon ik de jongens niet meer bijhouden en moest ik er vanaf.
Maar gelukkig ben ik niet laatste geworden want er zaten nog 2 ver achter mij. Ik vond het een superleuk parcours en wedstrijd. Volgende week naar Veendam!

Bjarne verteld over zijn wedstrijd in categorie 4:

Zaterdag 30 augustus hadden we een wedstrijd in Kampen. Na een mooie route naar Kampen door de afsluiting van de N50, kwamen we in Kampen aan. Kampen heeft een smal baantje met een tunnel en een brug over de tunnel. Het is veel draaien met veel bochten. Eerst heb ik samen met Anniek en Daphne Kreulen ingereden. Toen categorie 1 moest starten moesten we van de baan. Esmee en Bart stonden aan de start. Esmee had niet zo’n goede start, maar kwam al snel naar voren. Bart begon goed en kwam na de eerste ronde goed door. Esmee bleef over met een renner van de peddelaars. Bij de sprint won deze jongen, maar het bleek dat hij een verkeerd verzet had, dus kreeg Esmee de eerste prijs. Bart werd 10de.
Bij categorie 2 waren er geen deelnemers van de WSV. Bij categorie 3 stonden Iris, Dannieck, Chris en Niels aan de start. Niels ging goed van start, maar deze snelle start werd hem later teveel. Na een paar ronden kwamen alle 4 bij elkaar. Uiteindelijk werd Iris 10de, Dannieck 13de, Chris 16de en Niels 19de.
Toen waren wij aan de beurt. En toeval of niet, maar Anniek, Daphne en ik stonden op de laatste startrij. En bij de start kwam ik achter een jongen die de kliks er niet in kreeg en dus liep ik veel achterstand op. Er waren 3 meiden weg (Carolien de Bruin 1ste, Fleur Nagtengaal 2de en Mickey Nijkamp 3de) gevolgd door nog een groep van 3 en een eenling (Ilse Pluimers). Uiteindelijk kwamen Anniek en ik in een peloton te zitten waar niet echt werd doorgereden. Anniek en ik hebben nog geprobeerd het peloton op sleeptouw te nemen of te demarreren, maar dat lukte niet. Anniek sprintte naar een 8ste plaats en ik naar een 10de. Hopelijk gaat het volgende week in Veendam beter.

Jesse verteld over zijn wedstrijd in categorie 7:

We reden vandaag de jeugdronde van Kampen. Nadat categorie 5 en 6 hadden gereden na de pauze, waren wij aan de beurt.
We stonden met zijn drieën ( Tom, Gerben en ik ) lekker vooraan bij de start, maar ik was niet al te best weg. Er was direct een viertal weg en daarachter zat ik in een groep van 10 man.
Ik reed lekker mee totdat ik halverwege een lekke band kreeg, Gelukkig mocht ik weer bij mijn groep aansluiten en het ging eigenlijk best wel goed.
In de laatste ronde probeerde ik nog naar voren te komen, maar er was weinig ruimte en daardoor zat ik iets te ver achterin om met de sprint mee te kunnen doen, een elfde plek was het resultaat.
Ik ben er blij mee.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter