Dannieck en Matthijs beide 3e in Amersfoort.

Zaterdag 20 september vond de jeugdronde van Amersfoort plaats. Voor vele renners de laatste wedstrijd van het wegseizoen. De broertjes Dannieck en Matthijs hebben dit weekend beide afgesloten op het podium. Dannieck eindigde in categorie 3 op de 3e plek. Matthijs wist in categorie 6 de 3e plek te bemachtigen.

Dannieck verteld over zijn wedstrijd in categorie 3:

Vandaag is het me eindelijk gelukt om in Nederland op het podium te komen. Vanmorgen reden we in dikke mist naar Amersfoort om daar deel te nemen aan het Nationaal jeugdtoernooi in Amersfoort.
Ik stond daar in mijn categorie als enige WSVer aan de start. Tijdens de wedstrijd leek het eerst alsof we aan het toeren waren. Ongeveer bij de 3de ronde probeerde ik er tussenuit te gaan, ik kreeg 3 renner mee. Dit hielen we een 2 ronden vol maar we werden weer teruggepakt door het peloton. Ik ben toen in het peloton continu vooin blijven fietsen zodat ik een mooie eindsprint had en ik als 3de over de streep kwam.

Matthijs verteld over zijn wedstrijd in categorie 6:

Vandaag had ik een knwu jeugdwedstrijd op de weg in Amersfoort samen met Dannieck.
We waren al vroeg op want de wedstrijd van categorie 1 begon om 10.00 uur daarvoor wilde we het parkoers nog even verkennen. Om half 4 begon mijn categorie en ik stond samen aan de start met Yvet, Ivar en Joeri. We moesten 14 ronden en bij de 4de ronde begon ik samen met Enzo te demareren, en al snel was er een gaatje. Dit hebben we 2 ronden vol gehouden daarna werden we weer terug gepakt door het peloton. Tot aan het einde bleef ik in het peloton rijden want er was niemand die ging demarreren. Het werdt dus een massasprint waarbij ik als 3de over de streep kwam, Yvet is 6de geworden Joeri 12de en Ivar 27ste
Morgen zondag heb ik de clubkampioenschappen, en volgend weekend het NSK ploegentijdrit in Lauwersoog, daarna even rust en dan veldrijden.

Yvet verteld over haar wedstrijd in categorie 6:

Vandaag dan laatste wedstrijd bij de jeugd gehad. Wedstrijd zelf ging niet zo goed maar nog wel een 6e plek achter de jongens. Volgend seizoen een nieuwe seizoen bij de nieuweling dames, super veel zin in!

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter