Topprestatie WSV jeugdteam op NCK.

NCK ploegentijdrit jeugd Lauwersoog:

Onder schitterende omstandigheden heeft de WSV jeugdploeg afgelopen zaterdag geweldig gepresteerd. Het team bestaande uit Matthijs, Jesse, Gerben, Lieke en Tom( reserve) heeft in een zeer sterk deelnemersveld een 9e plaats behaald. De winnende ploeg reed een gemiddelde in de 41 km per uur, de WSV ploeg bijna 39 km.
Er deden 33 jeugdploegen mee uit heel Nederland.

Afgelopen weken is met een selecte groep speciaal getraind op deze ploegentijdrit. We zijn begonnen met 6 renners. Milan Wolbers zat erin het begin ook bij.
De gehele voorbereiding was leuk en leerzaam voor de renners, ze kunnen bovendien erg hard fietsen.
Jeroen Bakker heeft het gehele traject de leiding gehad.

De afspraken hoe we de race gingen rijden hebben de renners erg goed in de praktijk gebracht. Positief opmerkelijk is dat de WSV ploeg voor een groot deel bestond uit renners die allen dit jaar voor het eerst fietsen in wedstrijd verband!
Gerben die sinds afgelopen winter een geweldige ontwikkeling doormaakt kon het tempo gedurende de race niet meer volgen. Lieke (cat 5 !) moest het daarna afmaken met tempo beulen Matthijs en Jesse.
In de ploegleiders auto met daarin Jeroen, Roel en Harry Varweg als mecanicien was af en toe sprake van gezonde opwinding.

Volgend jaar gaat het grote NCK weer naar de ‘oude’ plek in Dronten, hopelijk wil ook die organisatie een jeugdtijdrit organiseren, dit is nog niet zeker.
Het evenement voorziet duidelijk in een behoefte en renners leren er veel van.
Bovendien is het voor jeugdrenners in te fietsen tussen professionals als Nikki Terpstra, Martijn keizer en Bert Jan Lindeman erg inspirerend.

Iedereen bedankt voor de inzet en de aanmoedigingen van de supporters waren in de wagen te horen.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter