Super trainingskamp veldrijden jeugd !

In totaal 34 kinderen deden afgelopen weekend mee aan een nieuw initiatief van de Jeugdafdeling: een heus veldrij-trainingskamp !! Wat een succes. Lees hieronder het verslag en bekijk foto's en filmpje.

Afgelopen weekend is door 34 jeugdleden hard getraind in Schoonloo.
Onder ideale omstandigheden is met met zeer veel plezier en inzet
getraind in de schitterende omgeving van Schoonloo, mooie paden, zand
verstuivingen en mooie water plassen.

Een lang gekoesterde wens om een trainingskamp te organiseren voor
het veldrijden kwam afgelopen weekend in vervulling. Een groep
enthousiastelingen heeft het kamp zeer goed voorbereid en georganiseerd, hulde en dank daarvoor! Accommodatie keuze, verkenning van  detrainingsmogelijkheden, catering, materiaal, spel en vermaak, niets was aan het toeval overgelaten.

We hebben beide dagen twee keer getraind, alles zat erin, duur ( saai!), snelheid(leuk), techniek( ook leuk), zand en water( super leuk). Enkele trainingen zijn we als groep gezamenlijk gestart, een blauw witte trein bewoog zich sierlijk door het Drentse landschap.
De trainingen rondom het 'Loomeer' vonden de meeste kinderen het mooiste, moeilijke oefeningen in het zand werden met vallen en opstaan gedaan, het 'zandrijden' is iets aparts, ze gingen met sprongen vooruit! Ontelbare keren vielen renners en begeleiders in het zand en ook het water werd van dichtbij bekeken, Ian Schuurman ging met fiets en al de plomp in.

De meeste valpartijen waren zonder erg, een paar keer is er een
renner hard gevallen, ook is niet alle materiaal ongeschonden uit de
strijd gekomen. s' Avonds kon nog een mountainbike geregeld worden bij BIKES4YOU, top!
Er is niet alleen hard getraind, de kinderen hebben samen ook erg veel plezier gehad, mooi om te zien dat ' grote' renners' de  kleintjes tot steun waren tijdens de moeilijke momenten.
De accommodatie was erg goed, er waren meerdere slaap vertrekken, groot en klein. De grote keuken werd bestierd door Alies en Yvonne, zei zorgden voor de maaltijden en het ontbijt ,perfect! Arjan kan zeer goed eieren bakken. s' Avonds hebben we Bingo gespeeld met geweldige prijzen, het lijkt erop dat Jeroen deze bingo show vaker had gedaan, 34 kinderen muisstil in de zaal,  heerlijk !!

Al met al hebben we heel veel gefietst. Zondagmiddag werd afgesloten met een officieuze wedstrijd, ' de grote prijs Loomeer' . Bij de groep 2 waren Diederick, Niels en Lotte de snelsten, in groep 1 waren de prijzen voor Gerben, Lieke en Joost. Joost kan niet alleen erg goed crossen, hij had ook de camera op de helm, hopelijk krijgt u de beelden van deze ' productie' binnenkort te zien, via de site of Sporza.

Enkele opvallende gebeurtenissen, opvallende renners of uitspraken
wil ik u niet onthouden, de rest is u thuis al verteld of is via de
sociale media reeds wereldkundig gemaakt :  Marlies Vos krijgt als bijnaam hoogst waarschijnlijk ,Marianne. Sil Jakobs vraagt zich werkelijk af of er straks wel begeleiders zijn
die de jongste groep kunnen bijhouden. Deodorant testen op een ' brandmelder' werkt prima( dader bekend bij de redactie). Zand knarst.

Renners, begeleiders, Alies en Yvonne en andere vrijwilligers heel
erg bedankt voor een geweldig weekend.
Bakkerij Borgesius was de leverancier van het brood, voor niets. Top!

Met vriendelijke groet,  Roel

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter