Cyclocrossweekend in Berghem en Lierop.

Diederick, Lotte, Anniek en Isolde hebben afgelopen weekend meegedaan met de cyclocross in Berghem en Lierop. Het was zwaar door het vele zand maar ze hebben allemaal hun mannetje goed weerstaan. Diederick en Lotte behaalde beide ereprijzen. Hierna volgt een uitgebreid wedstrijdverslag en een mooie fotoreportage.

Lotte verteld over haar wedstrijd in categorie 3:

De eerste ochtend was het heel vroeg,8.00 vertrokken want de eerste wedstrijd begon al om 11.00 uur.
Na een goede reis naar Berghem kwamen we aan bij het parcour.
Het was al erg druk toen wij er waren.
Na een goede plek uit te zoeken om bij te zitten gingen Isolde, Diederick,Anniek en ik infietsen .
Het was een erg zwaar parcour en vooral de zandbak waar je moest schouderen, maar de rest ging erg goed.
Uiteindelijk om 11.00 uur begon de eerste wedstrijd toen cat. 2 en toen was ik aan de beurt.
De start ging erg goed, maar toen werd ik vaker ingehaald, na een goede wedstrijd was ik 7e geworden.
Na de wedstrijd gingen fam Bakker Fam Ebbinge Fam Zwiers naar het Novotel Eindhoven, na het eten naar bed en de volgende dag weer vroeg op
Volgende dag 26 oktober 2014

Na een goede nachtrust gingen we ontbijten, het was een lekker ontbijt.
Na eten gingen we alle spullen pakken en uitchecken en op naar Lierop.
Na een niet zon goede reis door de TomTom had een aardige vrouw ons geholpen om de goede weg te vinden,
Na een goed plekje te vinden om te zitten was het tijd voor infietsen, het was een bijzonder zwaar parcour.
Toen ik aan de beurt was had ik een slecht start maar verder ging het heel goed en belande op plek 8
Toen de wedstrijden klaar waren was het tijd om naar huis te gaan.

Diederick verteld over zijn wedstrijd in categorie 4:

Berghem
We gingen op tijd in de auto naar Brabant. De wedstrijd in Berghem was op een snel parcours en een zandbak. Ik had een erg goede start. In de zandbak wist ik precies wat ik moest doen, dit hadden we geoefend tijdens het kamp. Met inrijden ging het ook goed. Ik ben 7e geworden. Lotte, Anniek en Isolde hebben het ook erg goed gedaan.

Rabocross Lierop.
De wedstrijd was op een motorcross baan en super zwaar! Er stond ook een grote tent. Veel bochten en heuvels. Ik heb een paar rondjes ingereden, wel rustig anders werd ik moe.
De start ging goed, ik ging als 2e het veld in. Het ging erg goed, in de laatste ronde heb ik Daan nog ingehaald, ik was weer 7e. Nu mocht ik wel op het podium. Ik heb een mooie beker gekregen.
De andere wsv ers vonden het ook heel zwaar en hebben het goed gedaan. Je hoorde de modder op de ketting knarsen.

Anniek verteld over haar wedstrijd in categorie 5:

Dit weekend hebben Lotte, Diederick, Isolde en ik in Berghem en Lierop gereden. Zaterdag was de cross in Berghem het was niet zo’n heel spectaculair rondje maar de zandbak was wel beslissend in de wedstrijd en vlak naar de start was het best wel slalommen met een krabbe bocht. Lotte begon goed aan de wedstrijd en heeft goed stand gehouden en schouderde als enige in haar categorie in de zandbak ze is 7e geworden. Daarna was de beurt aan Diederick die een super goeie start had en als 2e aan de slalom begon. Hij hield dat nog een poosje vast maar was daarna behoorlijk moe en zakte wat terug hij herstelde even en daarna haalde hij zo weer wat kinderen in, ook Diederick ging goed door de zandbak met de fiets op de nek hij is keurig 7e geworden helaas net geen beker. Daarna was het de beurt aan mij. Ik had geen geweldige start dus zat ik vrij ver van achter in de slalom bij de krabbe bocht was het aardig surplassen dus koos ik er voor om ze rennend voorbij te gaan dat was een heel goed plan totdat iemand zijn fiets naar voren drukte en toen zat zijn stuur om mijn ketting gedraaid, het duurde een poos dat we weer los waren dus toen we los waren kon ik aan een inhaalrace beginnen. Dat is me aardig gelukt en ben nog 19e geworden nog net wat punten voor het NK. Daarna was het de beurt aan Isolde. Isolde reed ook een goeie wedstrijd en reed ze ook achter elkaar voorbij en koos er ook voor om te schouderen in de zandbak, ook Isolde deed dat super goed en is ook keurig 19e geworden. Daarna zijn we gezellig met Lotte, Ilse, Diederick, Roel, Petra, Jeroen, Luuc, Alies en ik naar het hotel in Eindhoven gegaan dat was super gezellig. Zondag was de cross in Lierop dat was een super zwaar parcours want dat was op een motorcross baan. Het duurde even voordat Jut en Juul (Isolde en ik) het parcours gevonden hadden wat het was nogal ingewikkeld en lang. Toen we het parcours gevonden hadden hebben we nog 1 rondje gefietst omdat het heel zwaar was. Na het inrijden was het de beurt aan Lotte om te beginnen op het zware parcours. Ze reed lekker door en is keurig 8e geworden. Diederick had weer zo’n bliksemstart en ging weer als 2e het veld in. Hij hield het weer een hele poos vast en reed zelfs nog even op kop maar dat was net even iets teveel en dus zakte hij iets naar achter. Hij haalde daarna nog weer kinderen in en is heel goed 7e geworden dit keer werd hij wel beloond met een mooie beker. Daarna was ik aan de beurt ik had weer niet zo’n hele goeie start maar had toen ik de eerste keer door kwam al 12 kinderen in gehaald, het was super zwaar want het zand was heel diep met veel modder. Ik heb nog wat kinderen ingehaald en ben 16e geworden. Als laatste was Isolde aan de beurt ze begon goed aan de wedstrijd en heeft ook weer kinderen ingehaald en is keurig 27e geworden. Het was een super gezellig weekend ook in het hotel zoals selfies maken in de lift en lol trappen en natuurlijk lekker eten in het hotel. Op naar nog zo’n gezellig weekend.

Alles is mooi vastgelegd met foto's door Petra. Indien je de foto's opent op de Ipad dan de link in de bowser plakken.

Link voor Ipad, deze plakken in de browser:

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter