Podiumplekken jeugd voor Esmée, Lieke en Matthijs.

Afgelopen weekend waren er op verschillende plekken wielerrondes  voor de jeugd. Alle jeugd WSV'ers fietsten in Drachten op zaterdag. Zondag reden Esmée en Leon in Kessel en Matthijs, Dannieck en Yvet in Borculo.

Verslagen over de ronde van Drachten:

Esmée werd 2e in categorie 2.

Dannieck verteld over zijn wedstrijd in categorie 4:

Ik had een jeugdwedstrijd in Drachten, ik wist dat ik voorin moest rijden want ik wilde nog wat punten pakken voor het NK, Bij de start stond ik mooi vooraan, bij de 2de ronde gingen Miguel van Tintelen demareren en die bleef ook weg, voor mij was het dus afwachten voor de eindsprint in het peloton waar ik 5de ben geworden, bij de uitslag ben ik 8ste geworden.

Lieke werd in categorie 6 tweede na een spannende eindsprint.

Matthijs verteld over zijn wedstrijd in  categorie 6:

Zaterdag 11 april hadden Joost, Thom, Ivar, Luuc en ik een jeugdwedstrijd die mee telde voor de selectie NK in Drachten, we moesten 24 ronden op de wielerbaan. Nadat er geloot werd stond ik mooi vooraan en er was maar 1 iemand die ik in de gaten moest houden en dat was Axel van der Tuuk. Bij de 2e ronde liep de snelheid hoog op en waren we met 5 man weggereden waar ik ook in zat. bij de 12de ronde fietste ik achteraan en Axel fietste vooraan, Axel ging 1 keer demareren maar werd snel weer terug gepakt door ons, bij de 2de keer ging hij wel weg rijden, ik probeerde nog met Bodi bij Axel te komen maar dat lukte niet meer. In de eindsprint ben ik 2de geworden. Joost werd netjes 7e, Thom 15e, Ivar 16e en Luuc 18e.

Kessel:

Zondag 12 april toog de familie Ellerman naar Kessel. Esmée werd daar eerste in categorie 2. Het mooiste was dat ze een ereronde kregen in een cabrio. Leon werd 13e in categorie 6.

Borculo:

Ook was er voor het eerst weer een ronde in Borculo. Dannieck, Matthijs en Yvet hebben hier aan mee gedaan. Dannieck werd 17e in categorie 4, Matthijs werd 1e in categorie 7 en Yvet werd 25e bij de nieuwelingen meisjes. Ook hier hadden ze een mooie cabrio geregeld. Matthijs kreeg ook een ererondje met de cabrio en kussen van 2 rondemissen.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter