Koningsronde van Beilen.

Op Koningsdag vond de Koningsronde  van Beilen weer plaats. Met podiumplekken voor Lieke in categorie 6, zij werd derde. Matthijs behaalde ondanks nog lichamelijke klachten door een val van vorige week een mooie 3e plek in categorie 7. Fred Haikens heeft weer een mooi verslag en fotoreportage gemaakt.

BEILEN – De Koningsronde van Beilen trok maandag redelijk veel publiek en een deelnemersveld om van te watertanden. Heel veel organisatoren zullen jaloers zijn op ‘koersdirecteur’ Rudi Nagengast, die in Beilen maar liefst 105 renners aan de start mocht begroeten bij de elite/beloften en amateurs. Daarbij bevond zich ook Niels Goeree (nog steeds lid van WSV Emmen) en “oude bekenden” zoals Stan Wijkel, Lars Horring en Rick Goeree.
Opvallend was ook de deelname van bekende schaatsers zoals Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Arjan Stroetinga.
Na een levendige koers kwam baanrenner Roy Eefting solo als eerste over de streep. Hij finishte met een kleine voorsprong (7 seconden) op zijn eerdere metgezellen, waarmee hij al vroeg in de wedstrijd een kopgroep (15 renners) had gevormd. Jeff Vermeulen uit Exloo – zaterdag nog winnaar van de Zuidenveldtour - werd 2e en Paul de Haan, die in vroegere jaren het shirt van WSV Emmen droeg, eindigde als 3e.

Ook de combi-wedstrijd voor junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes kende een goede bezetting met daarbij o.a. Floor Weerink, Yvet Schoonewille, Myron Koops, Sterre en Luna Jonkers en Demi Stadman.
Vooraf werd het team gehuldigd, dat in de EPZ Omloop van Borsele zo voortreffelijk had gepresteerd. In Beilen verschenen de meiden aan de start in het tenue, waarmee ze ook in Zeeland hadden gereden.
Na een koers die het aankijken meer dan waard was, ging de zege enigszins onverwacht naar Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Zij fietst nog bij de nieuwelingen en boekte haar eerste zege door de sprint te winnen van een kopgroepje, dat bestond uit 8 rensters. Achter dit clubje kwam Floor Weerink als 9e over de streep. Zij had zich in de laatste ronden los gemaakt van het sterk uitgedunde peloton met Myron Koops (12e), Sterre Jonkers (23e) en Luna Jonkers (25e). Yvet Schoonewille (35e) en Demi Stadman (43e) moesten wat meer terrein prijsgeven.

De lange wielerdag in Beilen was ’s morgens in alle vroegte al begonnen met wedstrijden voor de jeugd. Onder de deelnemers bevonden zich uiteraard veel WSV’ers, waarvan Lieke Nooijen een mooie podiumplaats (3e) in de wacht sleepte en Matthijs een derde plek in  categorie 7.

De resultaten:
C1: 8 Stefan Croes
C2: 6 Esmee Ellermann; 17 Marthijn Berends; 21 Bart de Jonge
C3: 20 Lotte Bakker
C4: 10 Dannieck Varweg; 22 Mart Vos; 25 Niels Nooijen; 26 Iris Offerein; 27 Thessa Langen; 29 Chris Offerein; 31 Tim Freriks; 33 Thijmen de Jonge
C5: 5 Bjarne Hemme; 22 Anniek Zwiers; 35 Zonne Jonkers
C6: 3 Lieke Nooijen; 7 Sanne de Jonge; 14 Rose Kloese; 28 Marlies Vos; 30 Isolde Ebbinge; 38 Justin Schulte; 39 Sophie van Deest
Leon Ellermann kreeg te kampen met materiaalpech.
C7: 3 Matthijs Varweg; 5 Joost Freriks; 13 Joeri Fledderus; 16 Thom Langen; 17 Ivar Kors

Fred Haikens

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter