Bjarne derde in jeugdronde van Enter.

Een dag voor Moederdag stond de 8ste jeugdronde van Enter op het programma. Een wegwedstrijd voor de jeugd waar de weersomstandigheden altijd vrij spel hebben. Start en finish is aan de rand van het dorp, maar de omloop is door de vlakke landerijen net buiten het dorp, waarbij ook nog een klein klimmetje zit.

En vandaag stond er heel veel wind. En vlak voor de start van categorie 5 was er ook nog een klein regenbuitje. Het zal toch ook niet gaan regenen. Maar dat viel gelukkig mee. In categorie 5 stonden voor de WSV Anniek Zwiers en Bjarne Hemme aan de start.

Hieronder het verslag van Bjarne.

Wij mochten vandaag als eerste starten. We hadden dus mooi de tijd om in te rijden. Er stond veel wind en het parcours met een klimmetje was zwaar. Ik stond vooraan en na de start kon ik mooi hard wegfietsen. Na de eerste bocht hadden we meteen wind tegen. Met 8 andere kinderen namen we afstand van de rest. Na de tweede ronde werd er wat gedemarreerd. Maud Rijnbeek ging weg en van achteren werd de groep kleiner. Anniek moest op een gegeven moment ook lossen, maar kon vervolgens met Ilse Pluimers op een korte afstand van de groep goed doorfietsen. Maud bleef weg en we bleven met 4 man (2 jongens en 2 meisjes) over. We keken veel naar elkaar en daardoor was er geen echte achtervolging op Maud. We moesten 9 ronden rijden, maar na 3 ronden moesten bleef het rondenbord wel heel erg lang op 6 staan. Uiteindelijk hebben 14 gereden. In de laatste ronde kon ik naar een mooie derde plaats sprinten, achter Mark Groeneveld. Ik was kapot door de extra ronden, maar had wel een mooi bosje bloemen voor moederdag. Anniek sprintte naar een 7de plaats. Net geen beker, maar wel een goede wedstrijd gereden.

In categorie 6 stonden Sanne de Jonge, Leon Ellerman, Rose Kloeze en Marlies Vos aan de start. Na de start werd Marlies letterlijk omver geblazen en daardoor was haar start niet erg goed. Ook in catagorie 6 ging het vanaf het begin superhard. Leon en Rose probeerden beide bij de eerste 4 te komen. 4 renners die vanaf het begin hard weggingen. Sanne heeft het een paar ronden geprobeerd, maar was griepig en moest de strijd staken. Leon kon in de tweede groep blijven en Rose moest helaas deze groep laten gaan. Het snelle begin brak haar wat op. Marlies door haar slecht start fietste wat verder achter de grote groep. Marlies heeft later aansluiting kunnen vinden bij een groep en heeft een goede wedstrijd gefietst met een 22ste plek. Leon kon de snelle start ook slecht verwerken, maar wist wel in de tweede groep te blijven en eindigde uiteindelijk 10de. Rose was inmiddels ingehaald door de 4 koplopers en de sprint werd daardoor rommelig. De groep van Rose en de kopgroep moesten tegelijk afsprinten, maar dat was niet echt duidelijk aangegeven. Rose wist wel de sprint  van deze groep te winnen met een 11de plaats een mooie prestatie.

In categorie 2 werd Bart 15de. In categorie 4 werd Mart Vos 18de.

Hieronder het verslag van Bart de Jonge.

Vandaag hadden we een wedstrijd in Enter. We kwamen ongeveer om half twaalf in Enter. Toen konden we nog het parcours verkennen. Er zat een klim in en er stond heel veel wind.  Categorie 5 mocht eerst starten. Hier reden Anniek en Bjarne in. Bjarne is 3e geworden en Anniek 7e ze hebben beide goed gereden. Daarna mocht categorie 6 met Sanne, Rose, Leon en Marlies rijden. Sanne is na 10 km afgestapt met buikpijn. De anderen hebben wel goed gereden. Na de pauze mocht categorie 1 en daarna 2. Ik had een hele goede start en kon de eerste ronde bij de eerste 5 op kop blijven. Daarna zakte ik terug en weet niet op welke plek ik ben geëindigd. Toenzijn we naar huis gegaan en moest Mart alleen nog van de WSV rijden. Ik vond het een leuke dag.

Groetjes van Bart

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter