3 podiumplekken bij ronde van Dwingeloo voor de jeugd

Vandaag, zondag 10 mei werd in Dwingeloo de ronde van Dwingeloo verreden. Deze wedstrijd is een tijd van de kalender geweest, maar weer nieuw leven ingeblazen. Prachtige omstandigheden en een mooi parcours midden in Dwingeloo.

De wedstrijd ging deels door Dwingeloo, maar een groot gedeelte van het parcours was ook door het weiland, waar toch meer wind te bekennen was dan in het centrum zelf. En dat maakt weer mooie wedstrijden voor de jeugd en de nieuwelingen meisjes en junioren vrouwen. Bij de jeugd waren er 3 podiumplekken. Bjarne 2de bij categorie 5, Lieke 3de bij categorie 6 en Matthijs 3de bij categorie 7.

In categorie 1 stond Stefan Croes aan de start die naar een 9de plaats fietste.

In categorie 2 stonden Esmee Ellerman, Bart de Jonge en Marthijn Berends aan de start, met respectievelijk een 5de, 9de en 11de plaats.

Hieronder het verlag van Esmee:
Vandaag was er een jeugdronde in Dwingeloo. Het was volgens mij de eerste keer dat we hier reden. Het was een heel leuk parcours. De start was aan een brink, op een klinkerweg en de achterkant was op een asfaltweg door het veld. In het veld was best wel wind.

Bij het opstellen had ik geluk: ik stond op de eerste rij. Vervolgens ging de start heel goed en was ik met zes andere kinderen in de kopgroep weg. De hele koers bleef dat ook zo. Ik heb een paar keer geprobeerd weg te komen. Steeds als ik een klein gatje had lukte het niet om nog verder door te trekken.

Vandaag was er een bijzondere voorrij auto. Het was een garbage-Car. Ik vond hem hartstikke grappig. Tijdens de wedstrijd hoorden we steeds het irritante geluid, maar het was wel hilarisch. Steeds zwaaide er een 'handje' op de achterkant van de auto. En veel rook kwam er soms uit. Geinig.

In de laatste ronde werd er meer gereden. Over de klinkers gingen ze weg. Ik kon toen niet mee, maar probeerde het wel. Het werd een eindsprint en daarin werd ik vijfde. Ik ben heel erg tevreden met dit resultaat.

Groeten van Esmée

In categorie 3 stond Lotte Bakker aan de start met een 11de plaats.

In categorie 4 was een grote groep van de WSV Emmen aan de start. Dannieck Varweg (11de), Mart Vos (17de) en Niels Nooijen (18de) zaten in het peloton achter de kopgroep. Tim Freriks (22ste), Thessa Langen (24ste) en Thijmen de Jonge (25ste) fietsten deels samen in Dwingeloo. Voor Diederick Ebbinge (27ste) was het weer een eerste KNWU wedstrijd na zijn val tijdens de eierrace.

In categorie 5 wist Bjarne Hemme na zijn 3de plaats van gisteren in Enter, nu als 2de te eindigen. Zonne Jonkers eindigde als 26ste. In categorie 5 was een kopgroep van 9 wat later uitdunde naar 7, waarbij een lange sprint werd aangetrokken en Bjarne dus achter Carolien de Bruin eindigde. Dit best knap nadat hij 2 ronden voor tijd merkte dat zijn voorband leegliep. Met een leegloper toch nog een mooie sprint.

In categorie 6 weer veel deelnemers vanuit Emmen. Hier ontstond een kopgroep van 6 met Lieke Nooijen en Leon Ellerman. Lieke wist tot een derde plek te sprinten en Leon als 6de. Rose Kloeze en Sanne de Jonge zaten in het peloton en eindigden als 9de en 17de. Marlies Vos (21ste) en Isolde Ebbinge (24ste) zaten in de groep daarachter. Sophie van Deest en Justin Schulte eindigden respectievelijk als 28ste en 29ste. Hieronder het verslag van Rose:
Vandaag 10 mei was er voor het eerst een wedstrijd in Dwingeloo. Ik vond het geen mooi rondje. In cat. 5 deden Bjarne en Zonne mee. Beiden reden ze heel goed. Toen moesten Sanne, Lieke, Isolde, Marlies, Sophie, Leon, Justin en ik. Met de loting stond ik samen met Lieke, Sophie, Marlies en Isolde helemaal achteraan. Bij de start was er gelijk al een groepje van 6 weg. Ik zelf zat in een pelotonnetje er achter. Het was een leuke wedstrijd maar werd niet super hard gereden. In de sprint werd ik 3e van mijn groep en dus 9e in totaal. De andere wsv'ers hadden erg goed gereden. Bij cat 7 deden ook best veel wsv'ers mee, maar ik kon deze wedstrijd niet meer kijken omdat we nog naar huis gingen fietsen.

Groetjes Rose

Tot slot van de jeugd was het aan de beurt aan categorie 7. Doordat de meiden hier niet meer meefietsen is deze categorie een stuk kleiner. Er stonden 18 jongemannen aan de start, met voor de WSV Emmen, Matthijs Varweg, Joost Freriks, Joeri Fledderus, Thom Langen en Ivar Kors. Bij categorie 7 is het vaak een gevecht met Axel van der Tuuk, Bodi Del Grosso en Matthijs Varweg. Matthijs werd vandaag 3de, een mooie podiumplek. Joost werd 6de, Joeri 13de, Thom 15de en Ivar 16de.
De ronde van Dwingeloo is voor veel jeugdleden goed gegaan en een welkome aanvulling op de wedstrijdkalender. Het mooie weer en de goede organisatie hielpen daarbij aan mee.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter