Eerste jeugdmeerdaagse

Voor Stefan Croes was het de eerste jeugdmeerdaagse. Hieronder vindt u zijn verslag over deze drie dagen. Ook Thessa Langen heeft een verslag gemaakt over haar drie dagen fietsen.

Mijn eerste jeugdmeerdaagse door Stefan Croes(catagorie 1)

Donderdag 14 mei, de start van de 3 dagen fietsen bij WSV Emmen. Naast dat ik het erg spannend vond, had ik er ook veel zin in. Eerst werd mijn fiets gecontroleerd.

De eerste wedstrijd was  een tijdrit. We hadden geoefend tijdens de trainingen en het ging best goed.

’s Middags ging ik samen met mijn fietsvriend Owen Loves naar Erm voor de jeugdronde van Erm. Ik moest 3 ronden fietsen. Ik vond het daar heel mooi. Er waren tractors en er stond schapen, koeien en paarden in de wei. Ook was het er erg druk en gezellig. Veel familie was komen kijken. We hebben de dag afgesloten met een ijsje, want die hadden we wel verdiend.

De volgende dag, vrijdag, hoefde ik maar een keer te fietsen, de Ron Gerritse Memorial klassieker. Dat vond ik de leukste wedstrijd van de meerdaagse. Er waren politiemotoren bij en iedereen moest voor ons aan de kant.

Zaterdag was de laatste dag en ik was best wel moe van al dat fietsen en mijn spieren deden pijn. Het regende ook nog  en ik had nog nooit een wedstrijd in de regen gereden.

Na het warm rijden met mijn vriendje Owen deden mijn spieren gelukkig minder pijn. De eerste wedstrijd op zaterdag was een tijdrit en ’s middags hebben we nog een wedstrijd gereden op de baan.  Ik moest toen  3 ronden fietsen. Toen was het afgelopen. Ik ben 10egeworden en ik vond het heel erg leuk. Volgend jaar doe ik weer mee!

Stefan Croes

Veslag van Thessa Langen

Dit jaar deed ik weer aan de jeugdmeerdaagse mee.

Donderdagmorgen hadden we een klimtijdrit. Ik moest op de tweede bult starten en dan tegen de normale richting infietsen. Na de eerste bult keren en weer terug naar de top van de tweede bult waar de finish was. ’s-Middags hadden we een wedstrijd in Erm. Dit was een mooie ronde. Ik heb hard gefietst maar ben over de eerste dag niet helemaal tevreden.

Vrijdag hadden we de klassieker. Ik startte op de baan, ging via Barger-Oosterveld, Klazienaveen-Noord door het veld weer terug naar de baan. Ik moest ongeveer 15 km fietsen. Ik zat hier mooi in het peloton. Het was een heel spektakel met alle voorrij auto’s motoren e.d.

Zaterdag hadden we weer 2 wedstrijden, smorgens tijdrit op de baan (1 ronde) en s-middags criterium op de baan. Vandaag heb ik ook weer goed gefietst en ben een aantal plekken ingelopen.

Na de wedstrijd was de prijsuitreiking. Alle winnaars kregen een beker. Wij hebben met WSVEmmen de tweede plek behaald in het ploegenklassement.

Het was een mooi en geslaagd weekend. Volgend jaar weer!!

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter