Geel en Groen voor Matthijs Varweg Jeugdmeerdaagse

Tijdens de jeugdmeerdaagse heeft Matthijs Varweg zowel de gele als de groene trui gewonnen. Voor de WSV Emmen kon ook Lieke Nooijen het podium beklimmen met een fraaie 3de plaats.

Het was voor de WSV Emmen een geslaagd toernooi. Een aantal kinderen een eerste wedstrijd met goede resultaten. Bij categorie 1 behaalde Stefan Croes een 10de plaats. In categorie 2 behaalden Marthijn Berends een 12de plaats, gevolgd door Bart de Jonge op een 13de plaats en Owen Loves op een 19deplaats. Lotte Bakker moest het in categorie 3 voor de WSV alleen doen en eindigde als 13de.

In categorie 4 waren er weer meer deelnemers van de WSV. Dannieck Varweg was met een 12de plek de beste van Emmen in deze categorie, gevolgd door Diederick Ebbinge (18de), Mart Vos (20ste), Tim Freriks (22ste), Thijmen Paardekooper (23ste), Thessa Langen (25ste), Thijmen de Jonge (26ste)  en Niels Nooijen (31ste). Niels heeft daarbij niet alle wedstrijden kunnen fietsen .

In categorie 5 stonden 4 deelnemers van de WSV aan de start. Bjarne Hemme had met een 5de plek een eindprijs. Anniek Zwiers (25ste), Duncan Schuurman (31ste) en Zonne Jonkers (34ste) waren de andere rijders in deze categorie voor de WSV.

In categorie 6 dus Lieke Nooijen met een mooie derde plek op het podium. Ook Sanne de Jonge had en eindprijs met een 7de plek. Rose Kloese eindigde met een 11de plek net buiten de top 10. Isolde Ebbinge (33ste)plaats, Marlies (35ste), Sophie van Deest (38ste) en Justin Schulte (42ste) maken de groep voor categorie 6 compleet.

De meest succesvolle categorie was 7 met Matthijs Varweg bovenaan op het podium. Joost Freriks viel net naast het podium, met een 4de plaats. Dit scheelde niet veel ten opzichte van plek 3, maar net genoeg om er net naast te staan. Helaas voor Joost. Ook hier veel WSV jongens aan de start. Joeri Fledderus (11de), Ivar Kors (16de), Thom Langen (17de) en Luuk Smit (18de) waren je andere renners.

GROENE TRUI

Voor de groene trui waren er ook nog podiumplaatsen te verdienen. Bjarne Hemme was 2de in categorie 5. Mattijs Varweg stond bij categorie 7 ook hier op de hoogste trede, met naast hem op een mooie 3de plaats Joost Freriks.

Ploegenklassement

Samen hebben de renners van de WSV voor een 2de plaats in het ploegenklassement gezorgd, achter de Meteoor Assen en voor de Peddelaars.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter