1ste plek voor Esmee en Bjarne in Harkema

Vandaag trokken 10 kinderen van deĀ  de WSV naar Harkema voor de 50ste Kapenga Wonen Ronde van Harkema. Esmee en Bjarne wisten de hoogste trede van het podium te betreden. Voor Esmee de tweede overwinning van het seizoen, voor Bjarne zijn eerste overwinning in zijn wielercarriere.

In categorie 2 stonden Esmee Ellerman en Bart de Jonge aan de start. Esmee ging vrij vroeg alleen op pad en wist solo te finishen. Bart eindigde als 8ste.

In categorie 4 stonden Mart Vos en Thijmen de Jonge aan de start. Mart wist lang samen Jasper Huitema te blijven, maar in de slotronden ging hij allen verder en werd 6de. Thijmen heeft het een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar de laatste ronden was de energie op en een 10de plek was voor hem weggelegd.

In categorie 5 stonden Bjarne Hemme en Anniek Zwiers aan de start. Na 3 ronden waren er was demarrages. Bjarne kon daar van profiteren en wist alleen weg te fietsen. Na 12 ronden alleen te fietsen wist hij zijn eerste overwinning bij te schrijven. Anniek heeft een paar keer geprobeerd de sprong naar Bjarne, maar kreeg geen ruimte en eindigde in het peloton als 6de.

In categorie 6 stonden Leon Ellerman, Rose Kloese, Sanne de Jonge en Marlies Vos aan de start. Hier eindigde de koers in een eindsprint. De WSV'ers zaten te ver van achteren en konden niet voorin eindigen. Sanne 7, Rose 8, Leon 16 en Marlies 18.

Voor een aantal morgen nog een wedstrijd in Hoogezand en volgende week op naar het NK in Lieshout.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter