NK Jeugd 7 juni Lieshout

Als voorproefje op het NK in Emmen, mogen de jeugdcategorien 7 juni in Lieshout strijden voor de Rood/Wit/Blauwe trui. Voor de WSV Emmen mogen 17 deelnemers deelnemen aan dit jeugd NK.

De jeugd heeft 5 wedstrijden gestreden om punten te verzamelen voor plaatsing. De eerste wedstrijd was in Emmen, gevolgd door de wedstrijden in Drachten, Beilen, Dwingeloo en tot slot in Assen. Drie van de vijf wedstrijden telden mee. Dus de 2 slechtste prestaties konden worden weggestreept. Bij het NK jeugd strijden de jongens en de meisjes apart voor het Nederlands Kampioenschap.

Bij de jongens zijn de volgende leden geselecteerd voor het NK.

Categorie 1: Stefan Croes

Categorie 4: Dannieck Varweg

Categorie 5: Bjarne Hemme

Categorie 6: Leon Elleman

Categorie 7: Matthijs Varweg en Joost Freriks

Bij de meisjes zijn de volgende leden geselecteerd voor het NK.

Categorie 2: Esmée Ellerman

Categorie 3: Lotte Bakker

Categorie 4: Iris Offrein en Thessa Langen

Categorie 5: Anniek Zwiers en Zonne Jonkers

Categorie 6: Lieke Nooijen, Sanne de Jonge, Rose Kloese, Isolde Ebbinge en Marlies Vos.

Sophie van Deest heeft zich wel geplaatst in categorie 6 meisjes, maar zich afgemeld voor deelname. Daarnaast waren er wel een aantal renners dichtbij. Zo wisten Marthijn Berends en Bart de Jonge zich op respectievelijk 6 en 10 punten net niet te kwalificeren.

Komende zondag is het dus zover. Het NK heeft een aparte site, waar het één en ander te volgen is. http://nklieshout.nl/. Dus voor de thuisblijver een aanrader.

Alle deelnemers erg veel succes en hopelijk komen de deelnemers met een leuke ervaring en mooie resultaten terug naar Emmen.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter