Matthijs Varweg wint in Kloosterburen

Op 28 juni trokken 6 jeugddeelnemers naar Kloosterburen. Onder mooie omstandigheden op een mooi parcours wist Matthijs Varweg in Categorie 7 de eerste plek te pakken. Bjarne Hemme eindigde als derde in categorie 5.

De start was voor Stefan Croes in categorie 1. Na een mooie wedstrijd werd hij 6de, nadat hij lange tijd 4de had geleden. Maar de wedstrijd duurde iets te lang.

In categorie 3 was het de beurt voor Stefans zus, Daphne Croes. Halverwege de wedstrijd kwam ze helaas te val, maar ze is doorgegaan en eindigde uiteindelijk als 12de.

In categorie 5 was het de eerste wedstrijd voor Rosalie Tuinman. En wat gingen ze hard in het begin. Een mooie ervaring in Kloosterburen en een 14de plek was voor haar weggelegd. Bjarne Hemme eindigde in deze categorie als derde. Fleur Nagtegaal ging in de derde ronde ervan door en het peloton wist haar niet meer te achterhalen. Bjarne eindigde in de sprint achter Eskil Huiting.

In categorie 7 (die tegelijk starten met categorie 6) ging Matthijs er meteen vandoor. Maike van der Duin (uit categorie 6) wist nog een paar ronden bij te blijven, maar moest ook afhaken. Uiteindelijke dubbelde Matthijs het peloton en zegevierde in Kloosterburen.

Al met al mooie wedstrijd, nog gevolgd door een overwinning van Arianne Pruisscher en Niels Griemink.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter