11 juli

7 jeugdrenners naar 2de jeugdmeerdaagse van Rijswijk (update verslag Anniek Zwiers)

Afgelopen weekend werd in Rijswijk de 2de jeugdmeerdaagse van Rijswijk georganiseerd. Een wedstrijd waar verschillende truien te verdienen zijn en klassementen worden opgemaakt per categorie en jongens en meisjes apart. Voor de WSV Emmen trokken Bart de Jonge, Marthijn Berends, Thijmen de Jonge, Diederick Ebbinge, Anniek Zwiers, Isolde Ebbinge en Sanne de Jonge naar Rijswijk. Hieronder leest u het verslag van Sanne en Anniek.

Sanne

Vrijdag

Vrijdagmiddag zijn we vertrokken naar Rijswijk. Na 2,5 uur rijden waren we aangekomen in het hotel. We hebben ingecheckt, omgekleed en zijn naar het parcours van de proloog gegaan. De proloog was 2 keer zolang als vorig jaar dus zat er een extra bocht in. Na goed warm gefietst te hebben op de rollerbank ging ik naar de materiaalcontrole. Na een paar minuten mocht ik starten. Voor m'n gevoel kon het wel beter. Alsnog ben ik 7e geworden! Na de proloog hadden we nog een puntenkoers, en ik had geen idee wat dat was. Dus weer warm gefietst en naar de fuik gegaan. We moesten op hetzelfde rondje als de proloog. We gingen van start en ze gingen meteen al super hard! Met de tussensprints heb ik niet meegedaan, maar met de eindsprint wel en werd 6e! Daarna zijn we naar het hotel gegaan, hebben gedoucht en zijn meteen gaan slapen.

Zaterdag

Zaterdagochtendmoesten we al vroeg uit bed voor het ontbijt. Na het ontbijt zijn we direct naar de baan gegaan. Want we hadden een tijdrit. Weer goed warm gefietst en naar de controle gegaan. Ik had wel zin in de tijdrit, alleen het eerste stukje was wind mee en de rest wind tegen, balen! Toch heb ik alles gegeven wat er in zat, maar tijdrijden is niet mijn ding. Toch nog 10e geworden! Daarna moesten we heel lang wachten. Want om 11:15 uurhadden we een tijdrit en om 16:30 uurpas het criterium. Ik had wel zin in het criterium! Ik ging naar de fuik en toen we daar aankwamen moesten we zowat direct naar de start. De truien mochten vooraan en daarna mocht je vrij opstellen. Gelukkig stond ik vooraan! Toen de bel klonk ging het direct heel hard! Weer niet meegedaan met de tussensprints en me gespaard voor de eindsprint. Na een paar rondjes schoof er iemand onderuit, waardoor ik vol in de remmen moest en dus de groep kwijt was. Toch weer doorgezet en er weer bij gekomen. In de laatste ronde zat ik nog helemaal achterin het peloton. Maar in de laatste bocht naar voren geschoven en toen zat ik vooraan! De sprint aangetrokken, maar net niet gewonnen. Wel super tevreden met een 2e plaats! Bij de huldiging stond ik alleen tussen de jongens, gezellig! We zijn naar het hotel gegaan en gingen direct eten. Na het eten gingen we zwemmen, uitrusten en daarna slapen.

Zondag

Vandaag hadden we een omloop, categorie 2,4,5 en 6 waren na de middag dus konden we uitslapen! Na een goed ontbijt hebben we de koffers ingepakt, want het was de laatste dag. Daarna gingen we naar de baan. Ik vond het alleen niet zo fijn dat ik niet wist hoe het rondje was. Na goed in gefietst te zijn, ben ik  naar de start gegaan. Het was een geneutraliseerde start. We moesten 2 keer starten, want er had iemand materiaalpech. Toen we waren gestart, ging het meteen heel hard. Ik had niet door dat ik achter iemand zat die eraf waaide, dus het peloton moeten laten gaan. Geprobeerd terug te komen met een groepje, maar de samenwerking was waardeloos! In de laatste rondje de sprint gewonnen (die Isolde heeft aangetrokken!) en toch nog 11e geworden. Helaas was ik mijn 2e plek in het eindklassement kwijt. Wel een beetje tevreden met een 4e plek. En de terugreis was ook heel gezellig!

Anniek

Vrijdag gingen we al naar Rijswijk. Eerst gingen we naar het hotel om de spullen weg te brengen.

Vrijdag stond de proloog en een puntenkoers op het programma. Het was lekker weer met niet al te veel wind. De proloog was 1 km lang, en de puntenkoers bestond uit 8 rondjes van 1km met 3 tussensprints. De proloog ging lekker en ik werd 12e. De puntenkoers ging minder, met de eerste sprint was ik 4e en daarna ging het kaarsje uit. Ik moest lossen en verloor aardig wat tijd.

Zaterdag stond weer een tijdrit op het programma en een criterium. De tijdrit was 2,7 km lang, maar er stond wel meer wind als vrijdag. Deze tijdrit ging nog beter als vrijdag en ik werd mooi 8e. Het criterium bestond uit 10 rondjes met weer 3 tussensprints. Dit keer voelde ik me goed dus wilde ik meesprinten. De eerste sprint ging goed en ik kwam als eerste over de meet. De andere 2 sprints heb ik laten lopen want het kostte aardig wat moeite. Ik voelde me dus goed en kon het makkelijk bijhouden totdat ik een stuurfout maakte toen ik uit de bocht kwam. Ik kwam in de berm en moest een poos wachten totdat ik er weer op kwam omdat er een hoog randje was. Hierdoor verloor ik tijd en ik net geen aansluiting meer maken met het peloton. Helaas net achter de groep gefinisht en dat overkomt je natuurlijk net als je je een keer goed voelt. Helaas maar zondag beter.

Zondag stond er een omloop op het programma van een rondje van 6,4km lang. Het was lekker weer. Het was een geneutraliseerde start, en toen het vrij was gegeven gingen ze als kometen van start. We hebben hele stukken boven de 50 gezeten ik kon het nog bolwerken alleen toen er nog iemand ging demarreren moest ik het groepje laten gaan. Helaas.    Gelukkig waren er al concurrenten af die voor mij stonden in het klassement dus door die wedstrijd ben ik nog 2 plekken opgeschoven in het klassement. Het was een geslaagd, gezellig druk weekend en op de terug weg zijn we nog gezellig met iedereen naar de MAC geweest.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter